26 / 04 / 2024

Anadolu'nun hayalinde İstanbul’dan ev almak var!

Anadolu'nun hayalinde İstanbul’dan ev almak var!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, İstanbul ve Anadolu'daki projelerini değerlendirdi. Okka, ''Anadolu'nun hayalinde, İstanbul’dan ev almak var'' diye açıklama yaptı. 



Konya'da markalı konut projeleri ve sanayi binalarına ticaret ve iş merkezlerine kadar bir çok proje hayata geçiren Okkalar İnşaat 2005 yılından beri İsanbul'da da projeler hayata geçiriyor.

 

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, İstanbul'daki projeleri yönetiyor. Okka, İstanbul’da kemikleşmiş bir müşteri kitleleri olduğunu bundan dolayı projelerinin yüzde 15’ini bu kitleye, yüzde 15’ini ise Konyalılara sattıklarını açıkladı. 

 

Mahmut Okka, “İstanbul’da bir evinin olması Konya ve Anadolu’dakilerinin hayalinde bir şey. Bizde verdiğimiz güvenle bunun için bir köprü kurduğumuzda bu satışa dönüyor. Hatta gelip projeyi görmeden bile alanlar oluyor ” diye açıklamalar da yaptı. 

 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, sadece inşaat sektöründe çalıştıklarını açıklayan Mahmut Okka, “41 yılda 2 milyon metrekare inşaat tamamladık. İstanbul’da Kurtköy’de Şekerevler projesi, Okkalar İş Merkezi, Kurtköy Arma Rezidans gibi çok sayıda proje yaptık. Bu projeyle Arma serisine başladık” diye konuştu. 

 

Anadolu Yakası’nda rekabet daha yoğun
Okka, Kurtköy’ün alt yapı ve yol olarak İstanbul’un en iyi bölgelerinden olması bölgede rekabeti artırıyor. Okka, “Anadolu Yakası’nda konut satmakta, yer bulmakta çok daha zor. Ancak biz yapı olarak başında olduğumuz işi kabul ederiz. Avrupa Yakası’nda ya da başka bir ilde işin başında durma imkanımız azalıyor. Dolayısıyla Anadolu Yakası’ndaki süreci tam olarak oturttuğumuzda başka yerlere bakmaya başlayacağız” dedi. 

 

Anadolu şehirleri küçük daireye yeni alışıyor
Mahmut Okka, Anadolu'nun daha geleneksel bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. İstanbul bu konuda 15-20 yıl daha önde diye sözlerine ekledi. 


 


Geri Dön