23 / 04 / 2024

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.



Mersin’in Anamur ilçesinde yer alan ve bir dönem doğal güzelliğiyle vatandaşlar için en işlek bölgelerden oluşan Dragon Çayı eski günlerini mumla aranıyor. Mersin Haberci Gazetesi'nden Soner Aydın'ın haberine göre; üzerine yüzyılın projesi adı altında ve Kıbrıs’a su verme nedeniyle inşa edilen Alaköprü Barajı ile üç adet HES trübünü gerçekleşen Anamur Dragon Çayı, baraj ve HES tribünleri tarafından su tutulması nedeniyle, suyunu ve canlılığını kaybetme tehlikesi altında yer alıyor. 

YETKİLİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILAŞMA

Anamur Belediye ve DSİ tarafından kaderine bırakılan çayda, kaçak yapılaşma son yıllarda hızlandı. 2010'da Dragon Çayı’nın denizde yer alan kısım üzerindeki baraka sayısının artmasıyla, Anamur Kaymakamlığı ve ilgili birimlerin incelemesiyle, hazine arazisi üzerinde yer alan kaçak barakaların yıkılmasına karar verildi. DSİ Anamur İşletme Bakım Mühendisliği tarafından polis ve zabıta eşliğinde yıkıldı. 2016 yılı Şubat ayında da benzer bir yıkımın tamamlanması durumunda sonraki yıllarda yapımı süren kaçak yapılaşma engellenemedi. Hala da kaçak ve ruhsatsız binaların yapımı hızla devam edilirken ve Anamur Belediyesi dahil yetkili kurumlar tarafından bu duruma müdahale edilmiyor.


Geri Dön