18 / 04 / 2024

Anatolium Bursa AVM, 30 Mart 2010'da açılacak!

Anatolium Bursa AVM, 30 Mart 2010'da açılacak!

Maya Grubu tarafından yapılan ve nihai yatırımcısı Corio Grubu olan Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, 30 Mart 2010'da açılacak



Anatolium Bursa'nın, 84 bin metre karelik satış alanıyla kentte bugüne kadar yapılan "en büyük AVM" olması planlanıyor. 165 mağazanın yer alacağı AVM'nin 4 ana kiracısı IKEA, CarrefourSa, yapı market Leroy Merlin ve elektronik mağaza Best Buy olacak. Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında, Türkiye'deki AVM yoğunluğunun farkında olduklarını, bu yatırımın ise dikkatle ele alınması gerektiğini belirtti. Atalay, küresel krizin etkilerinin yaşandığını, ancak Bursa'da perakende hayatının giderek canlandığını ve bu yatırımın doğrudan 6 bine yakın istihdam sağlayacağını kaydetti. İlk fizibilitelerde proje yatırım öngörüsünün 155 milyon avro civarında olduğunu ve projenin plan doğrultusunda devam ettiğini belirten Atalay, aylık 800 bin-1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini bildirdi. Fuat Atalay,  Ankara  ve Antalya'da da AVM açma planları bulunduğunu, ancak bu konuda henüz bir adım atmadıklarını söyledi.

"(IKEA'DA) ÖNÜMÜZDEKİ 3 YILDA HEDEF 3 MAĞAZA"
Maya Grup Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Özsüer ise Anatolium Bursa'nın şehir için iddialı bir proje olduğunu dile getirerek, yatırımı kriz döneminde yapmanın Türkiye'ye katkı sağlayacağını ve iyileşen perakende pazarında iyi bir yerde olacağına inandıklarını vurguladı. Özsüer, Bursa'da kendi yaptıkları ölçekte bir AVM bulunmadığına işaret ederek, içinde Bursa'da bulunmayan mağazaların yer alacağı Anatolium Bursa'nın, diğer AVM'lerden farklı bir güzergahta İstanbul yolu üzerinde yer aldığını belirtti. Son 3 aylık satışlara bakıldığında perakende sektöründe düzelme olduğuna dikkati çeken Özsüer, ekonomik göstergelerin gelecek planlarına yol göstereceğini, Antalya ve Ankara'daki AVM yatırımlarını önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmeyi öngördüklerini bildirdi. Nuri Özsüer, Türkiye operasyonlarını yürüttükleri IKEA'da 3 yıl içinde
toplam 7 mağazaya ulaşabileceklerini kaydederek, her yıl 1 adet mağaza açmanın başarı olacağını, dolayısıyla önümüzdeki 3 yılda hedefin 3 mağaza olduğunu söyledi.

"20 YIL İÇİNDE BİRKAÇ YILIN PEK BİR ÖNEMİ YOK"
Corio Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül de, Bursa'nın önem verdikleri bir şehir olduğunu vurgularken, AVM'leri birbirinden farklılaştırmak gerektiğini, projede detaylı düşündüklerini ifade etti. Düşündükleri yatırımın uzun dönemli olduğuna ve krizin geçici olduğuna işaret eden Özgül, "20 yıl içinde birkaç yılın pek bir önemi yok" dedi.

"MAKSİMUM ORANDA YERLİ ÜRÜN VE YEREL TEDARİKÇİ"
Laroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre ise Türkiye pazarına yeni girdiklerini ve pazarı incelediklerini ifade ederek, "Bölge için pozitif bakış açısı edindik. Yerel pazara ve bölgedeki müşterisine yakın olarak gelişen bir şirketiz" dedi. Yerel tedarikçileri bulmaya yönelik çalışan ekipleri bulunduğunu anlatan Lefebvre, Anatolium Bursa'da açılacak mağazalarının büyük ölçekli olacağını ve 220-230 personel istihdam edeceklerini kaydetti. Lefebvre, pazara göre "orijinal" olacaklarını belirterek, maksimum oranda yerli ürün ve yerel tedarikçilerle çalışmayı amaçladıklarını, satın alma biriminin 400-500 tedarikçiyle görüşmelerini sürdürdüğünü ve Türk firmalarına yüzde 75-80 oranında yer vermeyi umduklarını söyledi. Gerçek anlamda bir yere gelmek için 30-50 mağaza açmak gerektiğini vurgulayan Lefebvre, "5 mağaza açmak için gelmedik" dedi.  İstanbul için de birkaç projeleri bulunduğunun altını çizen Lefebvre, yeni mağaza alarak büyüyebileceklerini, aynı zamanda dış büyümeye de açık olduklarını ifade etti.

"BURSA, DOĞRU BİR ADIM"
CarrefourSa Genel Müdürü Guillaume Vicaire da, CarrefourSa'nın, Türkiye'de 175 mağazaya ulaştığını, gelişme hedefi olan öncelikli bölgeler üzerinde çalıştıklarını ve Bursa'nın doğru adım olduğunu düşündüklerini belirtti.  Anatolium Bursa içinde açılacak 6 bin metre kare satış alanına sahip, 250 kişilik istihdam sağlayacak hipermarketin CarrefourSa'nın Bursa'daki 2. ve Türkiye'deki 27. hipermarketi olacağını kaydeden Vicaire, yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını vurguladı. Vicaire, Bursa'nın krizden en fazla etkilenen şehirlerden biri olduğuna ilişkin değerlendirme üzerine, şehrin ekonomik durumunu iyi analiz ettiklerini ve Bursa'nın potansiyeline güvendiklerini belirterek, Bursa ve Türkiye'nin de ekonomik olarak eski durumuna kavuşacağına inandıklarını söyledi.
AA


Geri Dön