24 / 04 / 2024

AND Gayrimenkul'den Ankara'ya yeni proje!

AND Gayrimenkul'den Ankara'ya yeni proje!

İlk defa İstanbul dışında proje üreteceklerini dile getiren AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Yap-sat değil "yap-yaşat" felsefesiyle hareket ediyoruz" dedi. Firmanın Kartal'daki projesinde satışlar tam gaz devam ediyor.



AND Gayrimenkul, Anadolu Grubu'nun iştiraki 6 yıllık bir şirket. Şirket, kurulduğu günden bugüne nitelikli mimariyi ön planda tutarak, kaliteli yaşam alanları geliştirmeye çalışıyor. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz" diyor. Yap-sat değil "yap-yaşat" felsefesiyle hareket ettiklerini belirten Usta, "Sektörde kurumsallaşma adımlarını sağlam atan öncü şirket olmayı hedefliyoruz" diye konuşuyor.

 

Capital Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; AND Gayrimenkul, 2011 yılında Anadolu Grubu'nun yüzde 100 iştiraki olarak kuruldu. Şirket, o günden bugüne nitelikli mimari ve kaliteli yaşam alanları geliştirmeye çalışıyor. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz" diyor. Şirket, 2015 yılında yaşamın başladığı ödüllü AND Kozyatağı ofis projesinden sonra şu anda Kartal'da inşaatı devam eden ilk konut projesi AND Pastel'de özlenen mahalle hayatını yeni nesil bir anlayışla kurguluyor. Usta, geliştirdikleri her projeye içten dışa tasarım anlayışıyla sektörün aksine yap-sat değil "yap-yaşat" felsefesiyle yaklaştıklarını belirtiyor. Usta, hedeflerini şöyle açıklıyor: "Sektörde artık belli standartlarının oluşturulması, markalı konutların artması, somut rakamlara dayanan sağlıklı, ölçülebilir ve şeffaf verilerin üretilmesi gerekiyor. Kurumsallaşan sektörde markalı konutlar artmalı ve kayıt dişiliği engelleyen şeffaf bir sistem ortaya çıkmalı. AND Gayrimenkul olarak sektörde bu adımları sağlam atan öncü şirket olmayı hedefliyoruz."

 

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, sorularımızı şöyle yanıtladı:

 

AND Gayrimenkul ne zaman kuruldu? Ne tip konut ve gayrimenkul üretiyorsunuz?

 

AND Gayrimenkul olarak yola 2011 yılında Anadolu Grubu'nun yüzde 100 iştiraki ve kurumsal duruşuyla çıktık. 0 zamandan bu yana da insan ihtiyaçlarına odaklanan nitelikli mimari ve kaliteli yaşam alanları geliştiriyoruz. Sadece bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz. 2015 yılında yaşamın başladığı referans projemiz, ödüllü AND Kozyatağı ofis projemizden sonra şu anda Kartal'da inşaatı devam eden ilk konut projemiz AND Pastelde de aynı felsefeyle özlenen mahalle hayatını yeni nesil bir anlayışla kurguluyoruz.

 

Ortaya çıkan gayrimenkul hizmetimizin türü ister ofis ister konut olsun sektörde hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerimizde asıl çıkış noktamız, orada yaşayacak insanlar oluyor. Onların orada geçireceği anlar, evin veya ofisin manzarasından daha kıymetli. Bu yüzden geliştirdiğimiz her projeye içten dışa tasarım anlayışıyla sektörün aksine yap-sat değil "yap-yaşat" felsefesiyle yaklaşıyoruz, insanlara projelerin en başında verdiğimiz sözleri gerçekleştirmeyi ve bina yönetim şirketimiz GRID ile AND Gayrimenkul güvencesini uzun yıllar boyunca sürdürmeyi hedefliyoruz. 2015 yılında yaşamın başladığı AND Kozyatağı ofis projesinde aktif olan ve ilk konut projemiz AND Pastel için de hayata geçecek olan danışmanlık sistemlerimizle sakinlerimizin huzur ve konforunu sağlayacak çok sayıda işletme danışmanıyla iş birliği yapıyoruz. Proje geliştirme sürecinde bizim kırkın üzerinde şapkamız oluyor. Henüz projeler tasarım aşamasındayken yaptırdığımız tüketici beklentisi araştırmalarından tutun, dairelerin ses izolasyonuna, akustiğine ve oraya gelecek çöp kamyonunun nereden yanaşacağına, aidat sistemlerine ve bina yönetimine dek projelerimizin her aşamasını titizlikle kurguluyoruz.

 


Markalı konut üretmenin avantajlarını nasıl yaşıyorsunuz?

 

AND Gayrimenkul olarak en büyük avantajlarımızdan biri güven. Anadolu Grubu gibi köklü bir kurumun parçası olmamızın da payı çok büyük. Bunu bağımsız bir araştırma şirketine yaptırdığımız müşteri güven araştırması da destekliyor. AND Pastel müşterilerinin markaya olan net güven skorunun yüzde 96 olduğunu gördük. Gayrimenkul projelerinde artık tüketici lokasyon, proje özellikleri, yatırım öngörüleri gibi kriterlerin yanında şirkete güven de artıyor.


İKİ PROJEDE ÖDÜLLERİ TOPLADI 

 

Dünyanın en iyisi


AND Kozyatağı, Dubai City Scape "Dünya’nın En İyi Ofis Binası" ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok ödülün sahibi. Türkiye’de LEED Platinum sertifikası almaya hak kazanan 25 katlı bir ofis binası. İstanbul Anadolu yakasının önemli ticaret merkezlerinden biri olan KozyatağTnda E-5 kenarında yükseliyor. Anadolu yakasının en yüksek kira bedeline sahip projelerinden biri olarak, ofisraporu.com’un yaptığı araştırmaya göre İstanbul’un en iyi ofis binası seçildi. AND Kozyatağı aynı zamanda British Safety Council’den "5 Star İş Sağlığı ve Güvenliği" sertifikasını almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk ve tek bina olma özelliğine sahip.

 

Konutta sekiz ödül


İlk konut projemiz AND Pastelin inşaatı ise Kartal'da devam ediyor. Bölgenin en büyük ölçekli projelerinden biri olan AND Pastel, orta ölçekli bir mahalle büyüklüğüne sahip. 1.200'den fazla konutun yer alacağı ve yeni nesil mahalle konseptiyle hayata geçiyor. İlk etap teslimleri Haziran 2018'de yapılacak projede sağlık kuruluşundan, eğitim kurumuna ve perakende alanlarına kadar bir mahallenin ihtiyaç duyduğu pek çok fonksiyon yer alacak. Aralarında Sign Of The City-Türkiye'nin En İyi Konut Projesi ve European Property Avvards- Avrupa'nın En İyi Peyzaj Mimarisi gibi önemli kategorilerde bulunduğu 8 ödül ile AND Pastel şimdiden pek çok ulusal ve uluslararası ödülün sahibi.

 

Sizin hayata geçirdiğiniz projelerde temel önceliğiniz neler oluyor?

 

Kullanıcıların ihtiyaçlarını özel araştırmalarla anladıktan sonra bu ihtiyaçlara cevap verecek en uygun çözümleri sunmaya çalışıyoruz. Yani en temel önceliğimiz "insan". Projelerin inşaatını tamamladıktan sonra da üstlendiğimiz sorumlulukları yap-yaşat felsefesine sadık kalarak üzerimizden atmıyoruz. Yalnızca dış mimariye odaklanmayarak dıştan içe değil içten dışa tasarım anlayışıyla hem mimari hem keyifli bir yaşamı en üst düzeyde sunmaya çalışıyoruz.

 

MARKALI KONUT ALGISINI FARLI KURGULUYORUZ

 

Ürün değil hizmet

 

Gayrimenkul bir ürün ama biz AND Gayrimenkul olarak bu işi bir hizmet olarak görüyoruz. Mevcut arazinin en uygun kullanımı da öyle olduğu için 2011 yılında sektöre ofis projemizle başladık. Ancak ofis işi "B2B" bir iş olsa da biz onu bir nihai kullanıcı işine dönüştürdük. Grup olarak perakende tarafında çok kuvvetliyiz, birçok uluslararası iş birliğimiz var.

 

Tüketiciye dokunmak

 

Yıllar içinde oluşan bu birikimin gayrimenkul sektörüne girerken nasıl bir avantaj sağlayacağını çok düşünmüştük. Ofiste araştırmalar yaparak orada yaşayacak olan insanların ihtiyaçlarını öngören, tüketiciye dokunan bir ofis yaptık. Kiralama kararını şirketin patronu, genel müdürü, CFO'su verir denir, onların beklentisi karşılanmaya çalışılırdı. Biz bunun çok üzerine çıktık, orada yeni çalışmaya başlayan 25 yaşında bir arkadaşımızın da ihtiyaçları neler, onu karşılamaya çalıştık. Bugün ise AND Kozyatağı’nda yüzde 80 doluluk oranıyla bu stratejimizin meyvelerini topluyoruz.

 

İçten dışa tasarım

 

Ofis tarafında böyle bir deneyimin ardından girdiğimiz konut işinde, kaliteyle, marka algısıyla ve kuvvetli bir iletişimle tüketiciye doğrudan dokunabildiğimiz için bunun tam da bizim uzmanlık alanımız olduğunu düşünüyoruz. Sektörün neresinde olalım diye uzun bir süre çalıştık. Sektörde bazı alanların gelişmesi gerektiğini gördük, oralara odaklandık. Farklı bir anlayış getirmeye çalışıyoruz ve markalı konut algısını böyle kurguluyoruz: Dıştan içe değil içten dışa tasarım. Projenin kendisinden çok içindeki hayatı hayal ederek projeler tasarlayıp bunun avantajını yaşıyoruz.


 

AND Gayrimenkul marka olarak nasıl bir algıya sahip?

 

AND Gayrimenkul olarak hem tüketici algısında hem sektörde önemli bir yere konumlandığımızı düşünüyorum. Tüketicinin gözünde güvenilir olmak ve sektörde ilklerle ve ödüllerle anılmak bizim için gurur kaynağı.

 

Anadolu'da da projeleriniz var mı?

 

İstanbul dışında, şu anda Ankara'da bir proje geliştirme süreci içindeyiz. İlerleyen dönemlerde detaylar netleştikçe paylaşacağız.

 

AND Gayrimenkul'ü gelecekte görmeyi hayal ettiğiniz nokta neresi?

 

Şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz AND Kozyatağı ofis binamız ve şu anda inşaatı devam eden ilk konut projemiz AND Pastel ile hem sektör hem şirketimiz adına önemli adımlar attık. Kendimize koyduğumuz hedeflerimizde başarılı olduk. Önümüzdeki dönemlerde de yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz.

Diğer yandan sektör adına da başarmak istediğimiz hedefler var. Önce şirketlerin, sonra sektörün kurumsallaşması gerekiyor.


Sektörde artık belli standartlarının oluşturulması, markalı konutların artması ve sadece deneyime değil, araştırmalara ve somut rakamlara dayanan sağlıklı, ölçülebilir ve şeffaf verilerin üretilmesi gerekiyor. Kurumsallaşan sektörde vizyonlu markalı konutlar artmalı ve kayıt dişiliği engelleyen şeffaf bir sistem ortaya çıkmalı. AND Gayrimenkul olarak sektörde bu adımları sağlam atan öncü şirket olmayı hedefliyoruz.


Geri Dön