18 / 04 / 2024

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.



Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!


CHP  Ankara  Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Sarıhan önerhesinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Ankapark için 277 Milyon TL ödenek ayırılması görüşülmüştür. Ankapark’a bugüne kadar 1 milyar 100 milyon TL harcama yapıldığı varsayılmaktadır. " dedi.


Sarıhan  "Meslek Odalarının ve diğer STK'ların bilimsel, mantıksal ve hukuki eleştiri, itiraz ve uyarılarına rağmen yapılan projenin, ne kadar sürede biteceği belirsizliğini sürdürmektedir. Amerika, Fransa gibi ülkelerden esinlenerek yapıldığı düşünülen projenin, kendi coğrafık planlaması göz önünde bulundurulmadan yüksek miktarda belediye bütçesinden yatırım yapılması Ankara’lıları tedirgin etmiştir. Yapımı devam eden bu parka 10 Milyon kadar kişinin ziyaret edeceği iddia edilmiştir." diyerek 12 soru sordu.


Sarıhan'ın soruları

1. Ankapark Projesi’nin yapımı aşamasında 20 Kasım 2016 tarihi itibariyle 1 Milyar 100 Milyon TL harcama yapıldığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?


2. İlk olarak 2013 yılının Haziran ayında başladığı söylenen Ankapark Projesi çalışmalarına, önergenin verildiği tarih itibariyle ne kadar para harcanmıştır?


3. Ankapark Projesinin çalışmalarına başlandığı günden önergenin verildiği tarihe kadar, harcamalar hangi kalemlere yapılmıştır?


4. Ankapark Projesi planlamasında toplam bütçe ne kadar öngörülmüştü?


5. 2017 yılı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden, 277 Milyon TL talep edilmiştir. Talep edilen bütçe hangi kalemlere harcanacaktır?


6. Yurtdışından esinlenerek yapıldığı varsayılan Ankapark Projesi’ne 10 Milyon ziyaretçinin geleceği iddia edilmiştir. Bu rakam neye göre belirlenmiştir? Yurtdışında (Amerika ve Fransa) örnekleri olan parklara giren ziyaretçi sayısı kaçtır?


7. Ankara’ya son on yılda gelen turist sayısı kaçtır?


8. Ankapark Projesine harcanan bütçe yerine, Merkezden-Havaalanına metro hattı yapılması daha doğru olmaz mıydı? Yapılsa idi bütçesi ne kadar olurdu? Kaç kişi bu metroyu kullanırdı?


9. Ankapark Projesine harcanan bütçe yerine, Ankaralıların her yağmur yağdığında mağdur olduğu alt yapı çalışmaları yenilenemez miydi?


10. Ankara’nın Alt yapı sorununun giderilmesi için ne kadar bütçe gereklidir?


11. Yapımı devam eden Ankapark Projesi ne kadar sürede bitirilmesi planlanmaktadır?


12. Büyükşehir Belediyesine ait olup da bitmeyen ya da bitirilemeyen projelerin devredildiği ve/veya özelleştirme yapıldığı bilgisi mevcuttur. Ankapark Projesini de devretmeyi düşünüyor musunuz?




Geri Dön