27 / 04 / 2024

Ankapark projesi sorunları

Ankapark projesi sorunları

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

TOKİ Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi meclis gündeminde!

TOKİ'nin Niğde ilinde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığı konutlarda yaşandığı iddia edilen bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızray projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul'un kronik sorunlarından biri olan trafiğe çözüm olacak olan proje Hızray nerelerden geçecek? Hızray projesi hangi hatlarla entegre edilecek? Proje kaç istasyondan oluşuyor? İşte tüm detaylarıyla Hızray projesi...

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

Gülaylar Group’un 150 milyon dolarlık otel projesi davalık oldu!

Gülaylar Group, 2016'da 150 milyon dolarlık bir proje için çalışma başlatmıştı. ABD’li ortakları ile Gülaylar arasında projede sorunlar çıkınca, Türk şirket in projesi davalık oldu.

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi sorunları TBMM gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Ankapark EXPO'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da bugün başlayan ve 6 ay boyunca açık olacak Antalya EXPO 2016’da, en büyük projesi olan ve yapımı devam eden Ankapark'ı, tüm dünyaya tanıtacak.

Ankapark EXPO yolcusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 ay boyunca ziyaretçileri kabul edecek olan "Antalya EXPO 2016"ya katılıyor. Ankapark dinozorları ve oyuncaklarıyla, prestij projesi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni temsil edecek.

Ankapark projesi sorunları Haberi

Ankapark projesi sorunları


CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Sarıhan önerhesinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Ankapark için 277 Milyon TL ödenek ayırılması görüşülmüştür. Ankapark’a bugüne kadar 1 milyar 100 milyon TL harcama yapıldığı varsayılmaktadır. " dedi.


Sarıhan  "Meslek Odalarının ve diğer STK'ların bilimsel, mantıksal ve hukuki eleştiri, itiraz ve uyarılarına rağmen yapılan projenin, ne kadar sürede biteceği belirsizliğini sürdürmektedir. Amerika, Fransa gibi ülkelerden esinlenerek yapıldığı düşünülen projenin, kendi coğrafık planlaması göz önünde bulundurulmadan yüksek miktarda belediye bütçesinden yatırım yapılması Ankara’lıları tedirgin etmiştir. Yapımı devam eden bu parka 10 Milyon kadar kişinin ziyaret edeceği iddia edilmiştir." diyerek 12 soru sordu.


Sarıhan'ın soruları

1. Ankapark Projesi’nin...