25 / 04 / 2024

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı'nın kapasitesi 50 bin olacak!

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı'nın kapasitesi 50 bin olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara 19 Mayıs Stadı'nı, 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceklerini açıkladı..




Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıl dönümünü etkinliğine katılan Başbakan Binali Yıldırım, 19 Mayıs Stadı'nı, yeni bir stadyum olarak inşa edeceklerini açıkladı.

 

Yıldırım yaptığı konuşmada "Uluslararası standartlardaki müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde 19 Mayıs Stadı'nı, 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceğiz. Bunun da kararını aldık. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

 

Sabah'ın haberine göre Yıldırım Esenboğa Havalimanı hakkında da şu açıklamalarda bulundu: "Esenboğa Havalimanı'nın yurt dışına çıkışları biraz zayıf. Şu anda 11 noktaya uçuş var. Bir başkent için bu yeterli değil. Türk Hava Yolları ile konuştuk. En kısa zamanda yeni uçuşları başlatıyoruz. İlk olarak, 29 Ekim'de ilk uçuş Frankfurt'a, ardından Viyana'ya, Berlin'e, Paris'e yapılacak." 

 

Ankara-Niğde otoyol projesinin ihalesi tamam

Ankara-Niğde otoyol projesinin ihalesi hakkında açıklamalada bulunan Yıldırım, ihalenin yapıldığını, 360 kilometre uzunluğa sahip otoyol projesinin "yap-işlet-devret" modeliyle gerçekleştirileceğini, yapımına başlanan projenin birkaç yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

 

Yıldırım, "Böylece Ankara'dan Konya'ya veya daha güneye, Afyon üzerinden Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep ve Urfa istikametine gidecek, Ankara-Kulu arasındaki o yoğun trafik akışı direkt otoyolla güneye ve Akdeniz'e indirilmiş olacak" diye konuştu.
 

 

 


Geri Dön