24 / 04 / 2024

Ankara 19 Mayıs Stadı'na 'çürük' raporu!

Ankara 19 Mayıs Stadı'na 'çürük' raporu!

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, gözlemlerini rapora dönüştürerek, Ankara Valiliği'ne gönderdi. Raporda, tüm yapının strüktür sisteminde çatlak, kırık, çökme var de



Türkiye'nin gündemine AKŞAM Gazetesi aracılığıyla taşınan ve çökme ile karşı karşıya olan  Ankara  19 Mayıs Stadı ile ilgili tartışmalara, yayınlanan rapor ile son nokta kondu. Ankara Valiliği, konuyla ilgili raporu açıkladı: "Stat açık bir tehlike oluşturuyor."

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü görevlilerince düzenlenen raporda, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda önlemler alınmadan müsabaka oynanamayacağı belirtiliyor. Müfettişler tarafından 14.08.2009'da Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderilen teknik raporda, stadyumun tüm tribünlerinde ve tribün içerileri dahil, tüm yapısının strüktür sisteminde çatlak, kırık, çökme gibi durumların var olduğu kaydediliyor. 

RAPORA RAĞMEN OYNATMIŞLAR !

Bayındırlık Bakanlığı'nın raporunda ayrıca, "Taşıyıcı sistemi olumsuz etkileyecek durumun var olduğu ve taşıyıcı sistemin kendisinde yıpranma, bozulma, çürüme gibi sorunların bulunduğu" gibi ifadeler de yer alıyor. Tüm bu uyarılara rağmen o tarihten sonra Ankaragücü 5, Gençlerbirliği ise 4 maçını bu stadyumda oynadı. Ankara'da bu olay skandal olarak nitelendirilirken, Gençlerbirliği'nin ısrarla 19 Mayıs Stadı'nda oynamak istemesi ise tartışma yarattı.

YILDIZ'DAN KAFA KARIŞTIRAN RAPOR

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ön raporu ise kafaları karıştırdı. Üniversite, kısa vadede statta endişe edilecek bir durumun olmadığı, ancak uzun vadede bakıma alınmasının şart olduğunu bildirdi. Seyirci oturma yerlerinde çatlaklar tespit edildiğini, mühendislik hizmeti alınmadan düzenlemeler yapıldığını ön raporunda belirten üniversite, buna rağmen maçların oynanabileceğini ifade etmesi, şaşkınlık yarattı.
Akşam/Murat Tarhan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Adeta dokuz 'ölüm maçı' oynanmış

Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü görevlilerince düzenlenen raporda, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda gerekli bakım ve onarım yapılmadan müsabaka oynanamayacağı belirtildi. Müfettişler tarafından 14.08.2009'da Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderilen teknik raporda, stadyumun tüm tribünlerinde ve tribün içerileri dahil, tüm yapısının strüktür sisteminde çatlak, kırık, çökme gibi durumların var olduğu kaydedildi. Raporda, özetle şu ifadelere yer verildi: "Ankaragücü ile Galatasaray arasında 04.10.2009 tarihinde oynanan karşılaşma sonrasında yapılan denetlemeler sonucunda stat koltukları altında bulunan beton zeminlerin çürümüş olduğunun tespit edildi. Bahse konu stadyumda gerekli bakım ve onarım yapılmadan müsabaka oynanmasının uygun olmayacağı değerlendirilmektedir."

Ancak raporun Futbol Federasyonu ve GSGM'ye gönderilmesinden itibaren, Ankaragücü beş, Gençlerbirliği ise dört maçını bu statta oynadı.
Radikal


Geri Dön