29 / 03 / 2024

Ankara Altındağ'da 11,3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara Altındağ'da 11,3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü Altındağ'daki gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 1 Kasım'da yapılacak gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 308 bin 40 TL olarak belirlendi.




Ankara 22. İcra Müdürlüğü Altındağ'daki gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 1 Kasım'da yapılacak gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 308 bin 40 TL olarak belirlendi.


ANKARA 22. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 2016/16 SATIŞ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                       :  Ankara  ili Altındağ ilçesi Fevzipaşa Mahallesi Agah Efendi Sokakla, Eğe Sokağın köşesinde 4 Kapı nolu "Kargir Matbaa binası, yoncalık ve yoncalığın bir kısmının bulunduğu yere rastlayan imarın 9319 Ada, 1 parselde kayıtlı 1.894,00-metrekare yüz ölçümünde arsa üzerindeki 4 kapı nolu bina, anabina, garaj, 2 katlı yapı olmak üzere 3 bölüm halinde yapılmıştır. Anabina. garaj, 2 katlı yapı hissedar Hikmet Sümbül'e ait dükkan ile müştemilat istinat duvarı bulunmaktadır. Satışa konu taşınmaz Ticari Dükkanların yer aldığı Altındağ/Ulus Rüzgarlı Sokak olarak bilinen bölgede yer almaktadır. Taşınmaz Ankara şehir merkezine yakın Ulusa 500-metre mesafede önemli bir ticaret merkezindedir. Taşınmaz tüm belediye alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Arsanın yakın çevresinde işyerleri, alışveriş merkezleri, hastahaneler, bulunmaktadır. Taşınmaz üzerindeki bina maliye Hâzinesi tarafından 2012 yılında Sezai ve Hakan Çanakçı’ya satıldığı bu durumda 4 kapı nolu yapının bu şahıslara ait olduğu, parselin komşu 2. parsele bitişik olan dükkanında parsel müştereklerinden Hikmet Sümbül’e ait olduğu bildirilmiştir, söz konusu bina 3 bölüm halinde yapılmış, Ayrıca binanın Eğe Sokak Cephesinde garajı vardır. Ana bina 1 Bodrum, Zemin ve 2 Normal katlı olup, bodrum katta depo, 1. katta Eğilim Sınıfları ve 3 adet WC, bulunmaktadır. 2, katta 1. katla aynı özellikleri içermektedir, ayrıca ana binaya bitişik 2 katlı eklenti bulunmaktadır.4 kapı nolu binanın (Eski Kısmı) 2 Normal kat Zemin ve bordum kattan oluşmaktadır, inşaat alanı 1.680,00-metrekaredir. sonradan yapılan kısım inşaat alanı 957,00-metrekare, ilave olarak yapılan 2 katlı yapı inşaat alanı 583,00-metrekare Garaj 174,00-metrekare Hikmet Sümbül1 e ait dükkan 188,00- metrekare istinad duvarı 100-metrekare olarak bildirilmiş olup, Bu durumda Hakan ve Sezai Çanakçıya ait 4 kapı nolu yapı ve garajın değeri, 800,984,00-TL, Hikmet Sümbül’e ait yapının değeri, 75.426,00-TL, İstinat duvarı bedeli : 14.630,00 olarak tespit edilmiştir. Arsa değerine. 10.417,00-TL değer takdir edilmiş olup, arsa ve üzerindeki bina bedelleri toplamı: 11.308.040-TL olup, taşınmaz ve müştemilatı bu değer üzerinden hissedarlar arasında ortaklığın giderilmesi amacıyla satılarak paraya çevrilecektir. Gayrimenkulün geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.


Yüzölçümü: 1.894.00-metrekare


Arsa Payı: Tamamı


İmar Durumu: Altındağ Belediye Başkanlığı sitesinden taşınmazın "Ticaret alanında kalmakla

olduğu inşaat tarzının Blok nizam 6 katlı bina yüksekliğinin 18,50-m yollardan çekme mesafesinin 5 mt köşe parsel olduğu bildirilmiştir.

Kıymeti  11.308.040,00 TL 

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

1,Satış Günü: 01/11/2016 günü 10:30- 10:40 arası 

2.Satış Günü: 02/12/2016 günü 10:30- 10:40 arası : 


Satış Yeri:

Ankara Adliyesi 2 Nolu Mezat Salonu - Ankara


Satış Şartları:


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.qov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahinin edilen değerin %50 sini ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderccatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/16 Satış sayılı başvurmaları ilan olunur. 



Geri Dön