19 / 04 / 2024

İzmir Buca'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir Buca'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi'nde yer alan tekstil atölyesi vasıflı gayrimenkul 6 milyon 339 bin 230 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. 



İzmir İli Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi'nde yer alan tekstil atölyesi vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için 6 milyon 339 bin 230 TL bedel isteniyor. 


1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Kıymet takdirine konu taşınmaz,  İzmir  İli , Buca İlçesi Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarından İzmir İli Buca İlçesi, Tınaztepe mahallesi, 7570 ada,12 parsel ,2.000,00 metrekare yüzölçümlü 5 katlı betonarme imalathane bodrum kat + zemin kat+ 1. Kat+3. Kat olmak üzere toplam beş katlıdır. Ancak çatı katı projesine aykırı olarak alüminyum traplez levhalar ile kapatılmıştır. Ön tarafında açık teras bulunmaktadır. 

Bodrum katında otopark,20 adet asansör ,wc ler ,elektrik odası ve sığınak ,zemin katında hol,wc ler ,4 adet oda ,ambalaj bölümü, 1. Katta işletme bölümleri, hol,wc ler ,showroom,2.katta Show room ,ustabaşı odası, wc ve işletme bölümü,3.katta kesimhane, ustabaşı, muhasebe, 2 yönetici odası ve wc den oluşmaktadır. İç kapıları ahşap, pencere doğramaları kısmen demir ,kısmen pvc, wc’lerde klozet ve lavabo,1 adet yük asansörü, bulunmaktadır. Binanın etrafı duvarlarla çevrilidir. Bina kiracı Tuğcan Tekstil, tarafından kullanılmaktadır. Bina okul kıyafetleri yapılmaktadır. Parselin çekme mesafeleri saha betonu ile çevrilidir.

Kıymeti : 6.339.230,00 TL
1. Satış Günü : 25/09/2018 günü 09:05 - 09:10 arası
2. Satış Günü : 25/10/2018 günü 09:05 - 09:10 arası
Satış Yeri : İzmir Adliyesi g Blok9 nolu mezat salonu Bayraklı İzmir

Satış şartları :
1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, İkinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rûçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerim geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse îcra ve îflas Kanununun 133 üncümıddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak» bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

4-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

5 -4562 sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunu muvacehesinde, bu kunun gereğince Organize Sanayi Bölgesinde İcra yolu ile taşınmazı iktisap edecek kişi ve kuruluşların niteliklerine ilişkin ilgili maddeler gereğince Bölgenin ana kuruluş sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılabileceği ve satış ilanında ana sözleşmede yer alan katılımcı niteliklerine yer verileceği belirtilmişir*. Bu nedenle taşınmazın icra yolu île satışı dahil 3. Kişilere devrende OSB uygunluk şartı aranacak olup, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi ana sözleşmesinde ( ana sözleşme dosyamızda mevcuttur) öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılacaktır. 4562 sayılı OSB kanunun 15 maddesinin 3 ve 4 fıkrasına göre OSB bölgesinde borcundan dolayı satışına karara verilen taşınmazların bakanlık ve OSB borçları öncelikle ödenmek koşulu ile bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen nitelik taşıyanlara ve ya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilecektir.

6-Taşınmaz Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi olup, Taşınmazların icra yolu ile satışı dahil 3. Kişilere devrinde OSB uygunluk şerhi alınması zorunludur. Yapılacak ihalede; ihale OSB kuruluş protokolündeki öngörülen niteliklere sahip iştigal alanlarında faaliyet gösterin katılımcılara yapılabilir. Dosyamızda Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi * nin 6 maddesine göre katılımcıların sektör grupları:Hazır Giyim Ürünleri üretimi, Hazır Giyim ile ilgili her türlü yan sanayi grupları ve tedarikçileri ile ilgili ürünlerin imalatı ,paketleme ,gıda ürünleri üretimi,her türlü etiket,kağıt ve bez etiket,ambalaj ve katalog matbaa ürünleri üretimleri ,mekan,k üretim yapan sektör grupları "( Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş protokolüne ait bütün ayrıntılar dosyamızda mevcut Ana sözleşmeden incelenebilir.)

7- Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi Müteşbbiş Heyeti 05.05.2016 tarihli toplantısı ile, İşbu toplantıda alınan karar gereği; İzmir Büyükşehir Belediye Kanal deşarj uygun salınım yapan,Yanıcı,patlayıcı,gaz ve yağları işletmesinde bulundurmayanve üretim faaliyetlerinde kullanmayan,Bacalı üretimi bulunmayan, Üretim faaliyetleri için Elektrik ve doğalgaz enerjisinden başka enerji kullanmayan Su tüketimi yıllık bazda 10.000m3 /yıl geçmeyen,ÇED gerekli değildir ve ÇED olumlşu raporları ile Çevre izinlerini bölgeye sunabilen ve taahhütleri doğrultusunda faaliyet gösterebilecek olan,OSB uygulama yönetmeliğinin 101. Maddesinde belirtilmiş tesisleri içermeyen tesis ve yatırımlarına izin verilmesi yönünde karar alınmıştır.(Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş protokolüne ait bütün ayrıntılar dosyamızda mevcut Ana s özleşmeden incelenebilir. )

8-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecalını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak İsteyenlerin 2018/2858 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur,16/08/2018


Geri Dön