28 / 03 / 2024

Ankara Anadolu Bulvarı cazibe merkezi oluyor!

Ankara Anadolu Bulvarı cazibe merkezi oluyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin açılmasıyla protokol yolu olan Anadolu Bulvarı çevresi yatırımcıların yeni ilgi odağı oldu. Gayrimenkul uzmanları Eskişehir Yolu'na olan ilginin ulaşım sorunu nedeniyle azalacağını belirtiliyor.



Her geçen yıl günlük yaşam ve iş telaşı katlanarak artarken, özellikle büyükşehirlerde günlük yaşamın en önemli sorunu olan ulaşım sıkıntısının boyutu da günbegün fazlalaşıyor. Başkent Ankara'da bu telaşa bir de kentin büyümesiyle bazı bölgelerde yaşanan yığılma eklenince, trafik ciddi problem haline geliyor. Son yıllarda ulaşım kolaylığının gayrimenkul değerlemesinde ciddi katkı sağlamaya başladığını ifade eden gayrimenkul yatırım uzmanları, yatırım yapacaklara bakir; buna karşın kent merkezine yakın ve ulaşım sorunu olmayan bölgelere yönelmeleri önerisinde bulunuyor. Ankara'nın kent gelişimine yatırımlarıyla yön veren Onursal AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, İstanbul nasıl Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya ile birleştiyse Ankara'nın da hızlı bir coğrafi gelişim içinde olduğunu söyledi. Bu büyümenin kentin kalkınması için son derece önemli ve gerekli olduğunu bildiren Öngün, "Günümüzde gayrimenkul yatırımında en çok ulaşım kolaylığına dikkat ediliyor" dedi. 


'Ulaşım artık en önemli kriter'


Yatırımcılar için yeni adreslerin öne çıktığını vurgulayan Öngün, bu adreslerden en önemlisinin ise Anadolu Bulvarı olduğunu belirtti. Öngün, "Eskişehir Yolu'nun geçmişte gördüğü ilgi, önümüzdeki dönemlerde özellikle ulaşım sorunu nedeniyle azalacak. AK Saray'ın kent merkeziyle bağlanmasını da sağlayan ve yeni protokol yolu olarak tanımlanan Anadolu Bulvarı yatırımcılar tarafından keşfedilmeye başlandı" diye konuştu. 


Sabah




Geri Dön