29 / 03 / 2024

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Ankara  Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Oral, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Oral, ''Ankara'da içinde bulunduğu semte “Sıhhiye" adını veren ve 92 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı hizmeti veren binaya 2019 yılında Ankara Valiliği taşınmış, Sağlık Bakanlığı ise 2017 yılında Bilkent'te bulunan Şehir Hastanesinin yakınında inşa edilen bir binaya geçmişti. İlgili bina Şehir hastanesini yapan ve işletmesini gerçekleştiren firma tarafından inşa edilmişti. Bu binaya Sağlık Bakanlığı tarafından kira ödendiği ve bu kiranın döviz kurları üzerinden belirlendiği kamuoyunda tartışılmıştı. Ancak kira yada taksit ödemesine konu olan sözleşmeler ticari sir sebebiyle kamuoyuyla paylaşılmamıştı. Ancak sözleşmenin içeriğiyle alakalı çeşitli iddialar ortaya çıkmakta ve kamu zararı olup olmadığı konusu sık sık gündeme gelmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın soruları:
1- Bilkent'teki Sağlık Bakanlığı binasına kira mı ödenmektedir yoksa taksit ödemesi mi yapılmaktadır? Ödeme taksit ise kaç yıllık bir ödeme planı mevcuttur? Toplamda kaç Türk Lirası ödenmesi planlanmaktadır? 

2- Ödenen meblağ Türk Lirası üzerinden mi yoksa döviz üzerinden mi belirlenmektedir? 

3- Sağlık Bakanlığı binasına yapılan ödemelerin döviz ile belirlendiği bu sebeple her ay  kiranın Türk Lirası cinsinden arttığı ayrıca ödemelerin kuru en yüksek olan döviz cinsiyle yapıldığı iddiası doğru mudur? 

4- Sağlık Bakanlığı binasına yapılan ödemelere dayanak olan sözleşmeyi kamu oyundaki  tartışmaları sonlandırmak amacıyla kamu oyuna açıklamayı düşünüyor musunuz? 

5- Mevcut Sağlık Bakanlığı binasının yüklenici ve işletmeci firma tarafından projede  “Otel” olarak tasarlandığı ancak ticari olarak kar elde edilemeyeceği kaygısıyla yahut başka bir sebeple Sağlık bakanlığına kiralandığı iddiası doğru mudur? 
 


Geri Dön