18 / 04 / 2024

Ankara Boğazı projesi ne durumda?

Ankara Boğazı projesi ne durumda?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ülke TV'de yayınlanan Akşam Baskısı programına katıldı. Gökçek programda gündeme ilişkin soruları cevapladı ve Ankara projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ülke TV'de yayınlanan Akşam Baskısı programına katılarak gündeme ilişkin soruları cevapladı ve  Ankara  projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


İşte Melih Gökçek'in Akşam Baskısı programındaki açıklamaları:


Büyükşehir Belediyesi’nin “Boğaz Projesi”ne ilişkin soru üzerine, projeyi ekranda beliren animasyon görüntüleri eşliğinde açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi’ne yapacağımız boğaz-kanal, 11 kilometre. Şimdi bunun projesi Bakanlar Kurulu’nda, bu hafta Bakanlar Kurulu’nda. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje Bakanlar Kurulu’nda tasdik edildikten sonra, bizim olan kısmını, vadiyi de içine katarak, ihale yapıp, o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut arazimizle tanzimin tamamını bitirelim ve belediyenin cebinden para çıkmasın. Hatta belediyeye para kalsın istiyoruz” dedi. 

Her projeye olduğu gibi bu projeye de Ankara’daki mimar ve mühendis odalarının karşı çıkacağını söyleyen Başkan Gökçek, meslek odalarının mesleki alanlar dışında siyasi faaliyet göstermelerinin yasalara ve Anayasa’ya aykırı olduğunu ilgili maddeleri okuyarak gösterdi ve yasa dışı eylemlerin sonucunda yönetimlerin değiştirilerek, suç işleyen yöneticilere cezai işlem yapılması gerektiğini ifade etti.


“DİKMEN VADİSİ 4. VE 5. ETAP PROJELERİNE BU YIL BAŞLANACAK” 

Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etapların vadideki militan bir grup tarafından engellendiğini ifade eden Başkan Gökçek, bölgedeki gecekonduların bu militanlarca Suriyeli sığınmacılara ve kağıt toplayıcılara kiralandığını söyledi. Çok cazip teklifler yapmalarına karşın yasa dışı işgali sürdüren militanların, bu yıl polis denetiminde çıkarılarak 4 ve 5. Etap Projelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. 

Daha önce de açıklamalarda bulunduğu Başkentgaz’ın, “haksız kazanç peşinde koştuğunu” yenileyen Başkan Gökçek, vatandaşların Savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiği çağrısını da yineledi. Vatandaşlardan haksız uygulama ve talepleri ayrıca EPDK’ya da şikayet etmelerini isteyen Başkan Gökçek, EPDK’ya yapılacak çok sayıda şikayetin önemli bir baskı oluşturacağına dikkat çekti. 

Canlı yayında asfalt paralarına ilişkin de daha önceki açıklamalarını hatırlatan Başkan Gökçek, bu konudaki kendi düşüncesini, “Asfaltı kullanan para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi ve bunun kabul edilmesi için çalışma yaptığını belirtti.



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön