19 / 04 / 2024

Ankara Boğazı projesinde son durum ne?

Ankara Boğazı projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıkladığı Ankara Boğazı Projesi'nin fizibilite çalışmalarında sona gelindi. İnşaatı yakın zamanda başlayacak olan proje 5 yılda tamamlanacak...




2023 Başkent  Ankara  Nazım İmar Planı'nda 'ağaçlandırılacak alan', 'özel proje alanı' ve 'özel proje bölgesi' olarak gösterilen İmrahor Vadisi için yeni bir 1/5 bin ölçekli nazım imar planı hazırlanmıştı. Fizibilite çalışmalarında sona gelinen Ankara Boğazı projesinde inşaat çalışmalarının yakın zamanda başlaması planlanıyor. 


Adı Vadi Ankara olarak belirlenen Boğaz projesinin 5 yılda tamamlanması planlanıyor.  11 kilometrelik dev kanala sahip olacak Vadi Ankara; Ankara'nın güneyinde İmrahor Vadisi'nde yer alacak. 


Vadi Ankara'da ayrıca villalar, kafeler, restoranlar, dinlenme alanları bulunacak.  Ankara Boğazı projesi kapsamında Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasında kurulacak olan pis su arıtma tesisinden elde edilecek arıtılmış sular kanalı besleyecek. 


Vadi Ankara'da sosyal alanlar, spor alanları, basketbol sahaları, yürüyüş alanları, fıskiyeler, dinlenme alanları bulunacak. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön