19 / 04 / 2024

Ankara Bulvarı'nın bilirkişi raporu bilimsellikten uzak!

Ankara Bulvarı'nın bilirkişi raporu bilimsellikten uzak!

AK Parti Ankara Milletvekili Selamoğlu: Bilirkişi raporları incelendiğinde raporun bilimsellikten tamamen uzak olduğu görülmektedir. Nitekim rapordaki muhalefet şerhi bu durumu açıkça ortaya koymaktadır." dedi.



AK Parti  Ankara  Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara Bulvarı'nın mahkeme kararıyla trafiğe kapatılmasına ilişkin, "Bilirkişi raporları incelendiğinde raporun bilimsellikten tamamen uzak olduğu görülmektedir. Nitekim rapordaki muhalefet şerhi bu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Mahkeme kararının uygulanması nedeniyle şimdi yollar kapanacak ve Ankaralı mağdur edilecektir" dedi.


AK Parti Ankara milletvekilleri, Ankara Bulvarı'nın mahkeme kararıyla trafiğe kapatılmasını, Büyükşehir Belediyesi'nde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklaması, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in makamında  düzenlendi.


AK Parti Ankara milletvekilleri adına açıklamayı Tülay Selamoğlu, yaptı. Selamoğlu, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ankara Barosu, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası tarafından açılan dava sonucunda, Atatürk Orman Çiftliği planının iptal edilmesi nedeniyle Ankara trafiğine nefes aldıran, Ankara Bulvarı'nın mahkeme kararıyla trafiğe kapatıldığını hatırlattı.  


 5 yıl önce alınan plan kararının, yolların yapılmasından bir yıl sonra iptal edilmesine tepki gösteren Selamoğlu, şunları söyledi: 


"Ankaralıların kaynaklarını heba edeceği kadar, hemşehrilerimizin yaşamlarını zorlaştıracaktır. Bilirkişi raporları incelendiğinde raporun bilimsellikten tamamen uzak olduğu görülmektedir. Nitekim rapordaki muhalefet şerhi bu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Mahkeme kararının uygulanması nedeniyle şimdi yollar kapanacak ve Ankaralı mağdur edilecektir. Aynı plan için daha önce de CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava neticesinde bu plan iptal edilerek Ankaralı mağdur edilmişti."


- "Bulvar her gün insanlara 40 dakika kazandırıyor"


Şehir planlarının şehrin seçilmiş yöneticileri, sahipleri, sakinleri ve ufuk, vizyon sahibi mimar ve çevre plancıları tarafından yapıldığını kaydeden Selamoğlu, "Ankara Bulvarı ve yan yollardan Türkiye ekonomisinin sadece akaryakıt tasarrufu yılda 1 milyar TL'dir. Ayrıca yol, insanımıza günlük ortalama 40 dakika zaman kazandırmaktadır" dedi. 


"Şehirlerin bir medeniyet tasavvuruyla, şehir sakinlerinin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde inşa edildiğini" anlatan Selamoğlu, "Hiç bir şey yapmamak, yapılan her hayırlı işe itiraz etmek, konulan her tuğlaya modası geçmiş ideolojilerle, yıkıcı tavırla yaklaşmak, vandallık kavramı dışında hiç bir kavramla izah edilemez" diye konuştu. 


Selamoğlu, "Seçilmişlerin ve Ankara'nın sakinlerinin verdiği bir kararın mahkeme kararıyla bozulması ayrıca demokrasi ve hukukun ruhuna aykırıdır. Ankara halkını mağdur eden bu davayı açan odaları, raporu yazan bilirkişileri ve kararı veren mahkemeyi kamu vicdanına havale ediyoruz" eleştirisinde bulundu.


- "Yolun açılması mahkeme kararına bağlı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Ankara Bulvarı'nın tekrar hizmete açılması için yapacakları girişimlere ilişkin şu bilgileri verdi:


"Yolun tekrar açılması tamamen mahkeme kararına bağlı bir olay. İdari mahkemelerin gene vereceği karara bağlı, onu bekliyoruz. Dün itibariyle mahkemeye itirazların yapıldığı istikametinde bize haberler geldi. Zannediyorum, Pazartesi-Salı günü mahkeme bir değerlendirme yapacaktır. Ya belediye meclisimizin kararının iptaline karar verecektir ya da devamına karar verecektir. Eğer devamına karar verirse, yollar kapalı kalır, ama Akay'da olduğu gibi bizim kararımıza 'yürütmeyi durdurma' verirse, o takdirde biz derhal bariyerleri kaldırırız."


Basın açıklamasına, AK Parti Ankara milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Ayhan Yılmaz, Tülay Selamoğlu, Emrullah İşler, Lütfiye Selva Çam, Ertan Aydın, Murat Alparslan, Aydın Ünal, Nevzat Ceylan, Mahmut Sami Mallı katıldı.


Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması kararına  Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ile Ankara Halk Otobüsleri Odası Cuma günü itiraz etmişti.


AA


Geri Dön