26 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı alanında kullanacağı asfaltta yeni teknolojilerin araştırılmasına ilişkin Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu Raporu da üyelerin tümünün “evet” oyuyla karara bağlandı.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; asfaltta yeni teknolojilerin araştırılması, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin belediyeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi ve Ankara’nın bazı bölgelerinde yaşanan alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik kararlara imza atıldı.


Avrupa Birliği üyesi ülkelerin belediyeleriyle ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılmasının öngörüldüğü AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Raporu’nun oy birliği ile kabul edildiği Meclis’te ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı alanında kullanacağı asfaltta yeni teknolojilerin araştırılmasına ilişkin Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu Raporu da üyelerin tümünün “evet” oyuyla karara bağlandı.


Toplantıda Başkent’in bazı bölgelerinde yaşanan alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik kararlara da imza atıldı. Bu kapsamda;


-Ayaş ilçesi Feruz Mahallesi’ne kanalizasyon yapılması için gerekli inceleme ve çalışmanın gerçekleştirilmesi,


-Yenimahalle ilçesi Vatan Mahallesi 985 ve 986. sokakları arasındaki Pazar yerinde yağışlarda gölet oluşması nedeniyle bu bölgede alt yapı çalışmasının yapılması,


-Yenimahalle İlçesi Yenibatı Mahallesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi’nin yağmur suyu giderlerinin sağlıklı olmaması nedeniyle, bölgedeki sorunların giderilmesine yönelik çalışma gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön