25 / 04 / 2024

Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Projelendirme aşamasında olan Ankara Hayvanat Bahçesi için çalışmalar devam ediyor. Ankara Hayvanat Bahçesi'nin 2021 yılında açılması bekleniyor.



Başkentlilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de  Ankara  Hayvanat Bahçesinin ne zaman açılacağı... Peki Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliği taşıyan olan Ankapark'ın yanı başında yer alan  Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Açılış tarihi daha önce 3. kez ertelenen Ankara Hayvanat Bahçesi için çalışmalar devam ediyor. Proje aşamasında olan hayvanat bahçesinin 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Ankara Hayvanat Bahçesi 26 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı. Açılışı 3. kez ertelenen hayvanat bahçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 yıllığına kiralanmıştı.

Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, 930 bin metrekarelik alanda hayat bulacak. Bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran hayvanat bahçesi Türkiye'nin de en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak.

Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde bulunacak.

Türkiye'de yine bir ilk olacak olan Safari Park’ın da yer alacağı Ankapark Hayvanat Bahçesi'nde 80 olan hayvan türü 270’e çıkarılacak.

Ankara Hayvanat Bahçesi ulaşım:
Ankara Hayvanat Bahçesi, Ankara - İstanbul yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın karşı tarafındaki alanda hayata geçiriliyor.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön