23 / 04 / 2024

Ankara ikinci kuşakla yenileniyor!

Ankara ikinci kuşakla yenileniyor!

Büyümesini sürdüren Ankara iş dünyasında 40 yaş altı genç yöneticilerin sayısı her geçen gün artarken, bu durum kenti de gençleştiriyor.



Büyümesini sürdüren  Ankara  iş dünyasında 40 yaş altı genç yöneticilerin sayısı her geçen gün artarken, bu durum kenti de gençleştiriyor. Yaklaşık 40 yıldan bu yana başarılı projelere imza atan BESA Grup’un ikinci kuşak temsilcisi iç mimar Efe Bezci, “Eğitimli, yurt dışı deneyimi almış, nitelikli genç kuşak sayesinde Ankara da yenileniyor. Kentin modern başkentlerle yarışacak görünümü, iş dünyasının kabuk değiştirmesi genç yöneticilerle çok daha hızlı olacak” dedi.


Başkent Ankara son yıllarda dikkati çekici bir yenilenme sürecine girdi. Kentin görünümünün ciddi anlamda değişmesinin yanında, bu süreçten iş dünyası da nasibini aldı. Ankara’da her geçen gün sayıları artan 40 yaş altı genç yöneticiler, kenti de ‘gençleştiriyor’. Yıllar önce özveriyle kurulan şirketlerin ‘büyük patronları’ artık tek başlarına değiller. İkinci ve üçüncü kuşak temsilciler yönetime eşlik ederek, firmaların vizyonuna genç bakış katıyor. Kendi işini kuran genç girişimcilerin başarılı çalışmalara imza atması ile dikkatler ve ümitler yeni nesil üzerinde yoğunlaşıyor. Yaklaşık 40 yıldan bu yana başarılı projelere imza atarak Ankara’nın açılımını sağlayan BESA Grup’un ikinci kuşak temsilcisi, Yönetim Kurulu Üyesi İç Mimar Efe Bezci, genç yöneticilerin firmaların kurumsal kimliğine yeni bakış açısı kattığını ifade etti. Kuşaklar arasında farklılıklar kadar benzerlikler de olduğunun altını çizen Bezci, “Kurumsal değerler, hedefler, firmayı ileriye taşımak eski-yeni tüm kuşakların ortak isteği. Genç kuşak bu isteği günümüz koşullarına daha kolay uyarlayabiliyor. Gençler daha açık fikirli, teknoloji ve yenilikleri yakından takip ediyor. Başkent’te de genç yönetici sayısı günden güne artıyor. Eğitimli, yurt dışı deneyimi almış, nitelikli genç kuşak sayesinde Ankara da yenileniyor” dedi. Bezci, yalnızca iş dünyasının değil, ‘gençleşen’ Ankara’nın dünya başkentleriyle yarışacak görünüm kazanması yolunda da yeni nesle emanet edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Ankara çok değişti. Memur kenti görünümü ve anlayışı geçerliliğini artık yitirirken, özellikle İstanbul’a göre daha kaliteli üretim benimsendi. Gençlik enerjisiyle dolu Ankara önümüzdeki yıllarda daha çok öne çıkacak. Sıfırdan kurulan yerleşim ve üretim merkezleri ile kentin modern başkentlerle yarışacak görünümü, iş dünyasının kabuk değiştirmesi genç yöneticilerle çok daha hızlı olacak.” 



Geri Dön