28 / 03 / 2024

Ankara Keçiören’deki sosyal konut satışları için duyuru yapıldı!

Ankara Keçiören’deki sosyal konut satışları için duyuru yapıldı!

Keçiören Belediyesi, Ankara Keçiören’de Yükseltepe Mahallesi’nde inşa edilen sosyal konutların satışı için Belediye'nin resmi internet sitesinden duyuru yaptı.



Tahsisleri yapılacak olan sosyal konutlar 2015 yılı emlak rayiç değeri de dikkate alınarak katına, cephesine ve diğer özelliklerine göre belirlenen 65.000,00 lira. – 90.000,00 lira. bedel karşılığında tahsis edilecektir.


Ev sahibi olmak isteyenler son müracat tarihi 31.12 2015 mesai bitimine kadar müracaat edebilir.



SOSYAL KONUTLARIN TAHSİSİ VE SATIŞLARINA İLİŞKİN DUYURU


Ankara ili, Keçiören İlçesi, Yükseltepe Mahallesi sınırları içerisinde ve imarın 90670 ada 1 sayılı parseli üzerinde belediyemizce inşaa edilmekte olan sosyal konutlar, Keçiören Belediye meclisinin 03.03.2014 tarih ve 124 sayılı kararı ile kabul edilen “KEÇİÖREN BELEDİYESİ YÜKSELTEPE - TAŞLITEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ KAPSAMINDA TAHSİSİ YAPILACAK SOSYAL KONUTLARIN TAHSİSİ VE SATIŞINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” hükümlerine göre tahsisi yapılacak olup bu yönetmelikteki şartları taşıyan ve sosyal konutlardan faydalanmak isteyenlerin en geç 31.12.2015 tarihi mesai bitimine kadar Keçiören Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne evraklarını tamamlayarak müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu tarihten sonra yapılacak olan müracaatlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Müracaat şartları aşağıda belirtilmiştir.


1 – TAHSİS ŞARTLARI:

Yükseltepe – Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi sınırları içerisinde yer alıp proje sürecinde tespitleri yapılan gecekondu sahiplerinden olup bu gecekondusunu da 31.12.2005 tarihinden önce yapmış olduğunu belgelemek şartıyla, 2981/3290/3366 sayılı kanunlar kapsamında tapu alamayacak durumda olan gecekondu sahipleri, vekilleri veya varisleri sosyal konutlar için müracaat edebileceklerdir.


2 – MÜRACAAT YERİ VE SÜRESİ:


Sösyal konutlara müracaatlar Yükseltepe Mahallesi 1891/3 Sokak ( eski 160 Sokak ) No : 1 adresinde bulunan belediyeye ait kontrollük ve satış ofisinde 31.12.2015 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilir. ( Sosyal konutlar şantiye alanı içerisinde )


3 – SOSYAL KONUTLARIN BEDELLERİ:

Tahsisleri yapılacak olan sosyal konutlar 2015 yılı emlak rayiç değeri de dikkate alınarak katına, cephesine ve diğer özelliklerine göre belirlenen 65.000,00 TL. – 90.000,00 TL. bedel karşılığında tahsis edilecektir.


4 – ÖDEME ŞEKLİ:

Sosyal konutların bedelleri sözleşme tarihinden itibaren 1 ( bir ) yıl içerinde peşin olarak veya banka kredisi kullanılmak şartıyla ödenecektir.


5 – KULLANIM KOŞULLARI:

Sosyal konutların tahsis sonrasında tapu devir ve tescil işleminin yapıldığı tarihten itibaren 5 ( beş ) yıl süre ile satışı yapılamaz. Tapu devir işlemlerindeki harç ve diğer ücretlerden belediyemiz muaf olup tahsis yapılan kişiler kendi adlarına olan tapu harçları ve diğer ücretleri kendileri ödeyecektir.



6 – TAHSİSİN İPTAL ŞARTLARI:

Tahsisin iptal şartları Keçiören Belediyesi Yükseltepe – Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Kapsamında Tahsisi Yapılacak Sosyal Konutların Tahsisi ve Satışına İlişkin Yönetmelik’ le belirlenmiştir.


7 – YÜKSELTEPE - TAŞLITEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SINIRLARI DIŞINDA KALANLARIN MÜRACAATLARINDA ARANACAK ŞARTLAR: 


7 - 1. Dar gelirli olmak,

7 - 2. Keçiören sınırları içerisinde gecekondusu olup bu gecekonduyu 31.12.2005 tarihinden önce yapmış olduğunu ve burada ikamet ettiğini resmi herhangi bir yazılı belge ile belgelemek zorundadır. Bu belgeler ikametgah belgesi, elektrik, su, telefon faturası, emlak, çtv vergi makbuzları vb. belgelerdir.

7 - 3. Bu yönetmelik gereğince konut tahsis edilecek kimselerin; kendisinin, eşinin veya onsekiz yaşından küçük çocuğunun Keçiören İlçesi sınırları içerisinde ev yapmaya müsait arsaya, eve, apartmanın bağımsız bir bölümüne veya bir bölümü veya tamamı iş yeri olarak kullanılan bir yapıya sahip bulunmamak,

7 - 4. En az bir yıldan beri Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, müracaatların tahsis edilecek konut sayısından fazla olması durumunda aile nüfusu, dul, engelli, evde yatalak hasta bulunması, çocukların gelir getirici bir işte çalışıp çalışmaması, aile bireylerinin sahip olduğu araç ve diğer varlıklar, gazi, şehit eş ve çocukları ile diğer hususlar puanlama kriterleri dikkate alınır.

7 - 5. Yükseltepe – Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi sınırları dışında yer alıp sosyal konutlardan faydalanmak isteyen gecekondu sahiplerinin kendisi, vekilleri veya varisleri 01.01/2016 – 31.03.2016 tarihleri arasında sosyal konutlar için müracaat edebileceklerdir.


8 - KISITLAMA:


Bir kişiye birden fazla sosyal konut tahsis edilemez. Tahsis şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların tahsisi iptal edilir. Bu şekilde tahsisi iptal bir daha konut tahsisi yapılmaz.

Yanıltıcı beyanda bulunmak suretiyle sosyal konut tahsisinden yararlandığı tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.


Yeni Akit



Geri Dön