19 / 04 / 2024

Ankara Mamak'ta 3 katlı bina tahliye edildi!

Ankara Mamak'ta 3 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan binanın temelinde hasar meydana gelmesi nedeniyle tahliye edildi. 



Ankara Mamak'ta bulunan 3 katlı 16 dairelik binanın temelinde yandaki inşaat çalışmaları nedeniyle hasar meydana geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre;  Rüştü Yıldız isimli apartman gece 02:00'de tahliye edildi. 

Edinilen bilgilere göre; gece sese uyanan apartman sakinleri apartmanın otopark kısmında göçük meydana geldiğini gördü. Binayı hemen boşaltan apartman sakinleri durumu AFAD yetkilerine ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler apartmanda yaşayan bazı vatandaşları misafirhanelere götürdü. Bazı apartman sakinleri ise akrabalarında kaldı. 

Ankara Mamak ta 3 katlı bina tahliye edildi!

Daha önce de yıkılmıştı

Gece büyük gürültüyle uyandığını söyleyen bina sakinlerinden Uğur İcik, ""Zaten burası önceden bir kere daha yıkılmıştı. Yine aynı alttaki inşaattan dolayı göçük oluştu. Mamak Belediyesi'nden ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekipler binaya girebilirsiniz dedi. Şu an herkes evlerine döndü. İllaki tedirgin oluyoruz, can taşıyoruz sonuçta. Biz de yetkililerden yarın tam bir bilgi alıp ona göre girip girmeyeceğiz. Binadaki bazı kişileri Mamak Belediyesi misafirhanelere götürdü, bazıları da akrabalarına gitti" dedi.

Bina sakinleri tedirgin oldu

Apartman sakinlerinden İsmail Yıldız da, 3-4 gündür bölgede inşaat çalışması yapıldığını söyleyerek, "Gece saat 02.00 civarlarıydı, aşağıdan bir çatırtı geldi. Camdan baktık binanın garaj yerinin göçtüğünü gördük. Ondan sonra zaten 155'i, AFAD'ı aradık. Sanki böyle bir şakırtı şeklinde bir ses geldi. Sesin akabinde zaten yolun olduğu yer göçtü. Aşağıda 3-4 gündür yeni bir inşaat yapıyorlar, inşaat yapılan yerde kırıcıyla çalışıyorlardı. Kırıcı galiba biraz fazla girmiş temelin dibine ondan dolayı göçtü orası. İster istemez tedirgin olduk, bina sakinlerini boşalttık hemen" diye konuştu.

Pendik’te istinat duvarı çöktü, 5 katlı bina tahliye edildi!

 


Geri Dön