19 / 04 / 2024

Ankara Mamak'ta gecekondular modern yapılara dönüşüyor!

Ankara Mamak'ta gecekondular modern yapılara dönüşüyor!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor. 11 etaplı projede gecekondular modern bir yapıya haline dönüşüyor.



Kentsel dönüşüm projeleriyle  Ankara  Mamak’ta büyük bir değişim yaşanıyor. Yeni Mamak projesi 11 etap halinde ilerliyor ve ilçedeki gecekondular modern bir yapıya dönüştürülüyor. Mamak’ta Büyükşehir Belediyesi ile Mamak Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla devam ediyor. Kısa sürede yapımı tamamlanan modern konutlar sıfır masrafla hak sahiplerine teslim ediliyor.  Önümüzdeki Nisan ayı içerisinde 3525 konutun daha hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. 2018 yılı Mayıs ayı içerisinde 1116 konutun daha teslim edileceği belirtildi. Ayrıca Yeni Mamak dönüşüm projesi kapsamında yaklaşık 2 bin civarında konut için yakın zamanda ihaleye çıkılacağı müjdesi verildi. 


EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ

Mamak kentsel dönüşüm projesi Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyükkayaş, Tepecik mahallelerinin tamamı ile Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgüler, Küçükkayaş mahalleleri olmak üzere 14 mahalleyi kapsıyor.50 bin konut, 500 İş Merkezi, Dev Rekreasyon alanlarından oluşuyor. 11 etaptan oluşuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde,  TOKİ  ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan 11 etapta toplam 7.000.000 metrekare alan üzerinde uygulanan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi aynı zamanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Proje kapsamında yüzme havuzu, yeşil alanlar ve parklar bulunuyor.32.800 metrekarelik 1 iş merkezinin yapımı devam ediyor.


YENİ MAMAK CAZİBE MERKEZİ

Geçtiğimiz hafta Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müteahhitler Derneğinin düzenlediği kahvaltı programına katıldı.Programda Mamaklı müteahhitleri dinleyen Mamak Belediye Başkanı Akgül, bölgede gecekondunun tamamen yok olması için çeşitli kentsel dönüşüm projelerinin hızla yürütüldüğünü kaydetmişti. Akgül, kentsel dönüşümün özel sektörle birlikte daha hızlı ve daha güzel olacağı kanaatinde olduklarını belirterek, yaptıkları düzenlemeler ile Mamak’ı müteahhitler için bir cazibe merkezi haline getirdiklerini ifade etmişti.


HAK SAHİPLERİ MEMNUN

11 etaptan oluşan dönüşüm projesinde tapulu ve tapu tahsis belgesine sahip tüm hak sahibi vatandaşlara gereken ödemeler hemen yapılıyor. Evlerini dönüşüm için boşaltan vatandaşlara ister kira yardımı isterse de lojman tahsis ediliyor. Bu şekilde Başkent’te örnek bir dönüşüme imza atılıyor. Proje kapsamı içerisindeki alanlarda tapulu arsa sahibi ve tapu tahsis belgesi bulunan tüm hak sahipleri ile tek tek konut sözleşmesi yapılıyor. Gecekondularda oturan hak sahipleri evlerini belediyeye teslim edip başka bir yere taşındıkları andan itibaren aylık kira bedelleri karşılanıyor. Dileyen hak sahipleri kira yardımı yerine, Büyükşehir Belediyesi’nden lojman tahsis edilmesi için başvuruda bulunabiliyor. Konut sözleşmesini yapan hak sahipleri Mamak Tapu Müdürlüğü’nde tapu devrini yapıp, Mamak Belediyesi’nde vergi ilişiklerini kapattırmaları halinde tüm alacakları kendisine ödeniyor.


MAMAK’TA İSTİKRARLI DÖNÜŞÜME ‘EVET’

Geçtiğimiz haftaki buluşmada müteahhitler adına konuşan Mamak Müteahhitler Derneği Başkanı Hamza Can, “Başkanım siz göreve geldikten sonra Mamak’ta müteahhitler çok daha kaliteli bir şekilde iş çıkarmaya başladı. Sorunların çözümünde her zaman iletişim büyük önem taşıyor. Bugün bizi kırmayarak buraya gelip bizleri dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum. İstikrardan en fazla etkilenen meslek grubunda yer alıyoruz. İstikrarın devamı için doğal olarak bizler de müteahhitler olarak ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuşmuştu.


TAPULAR MASRAFSIZ TESLİM EDİLİYOR

İmar değişikliğindeki emsal artışıyla birlikte değerlenen Mamak’ta dönüşümün hız kazanacağının belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “ Hak sahiplerinin bütün işlerini bizler hallettik. Tapuya gitmeden, tapu masrafları ve tapu harçlarıyla uğraşmadan doğrudan Emlak Müdürlüğümüze kimlikleriyle birlikte gelip herhangi bir harç ödemeden tapularını alabilecekler” dedi. 



Haber Vaktim




Geri Dön