29 / 03 / 2024

Ankara Millet Bahçesi'nin planları koruma kurullarından geçirildi

Ankara Millet Bahçesi'nin planları koruma kurullarından geçirildi

Başkent Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi alanında yapılacak millet bahçesinin planları koruma kurullarından geçirildi.



Başkent Ankara’da belediyenin eski fen işleri yerleşkesi üzerine eşi AKP milletvekili Fatih Erdoğan’ın hayata geçirdiği kompleksin cazibesinin artırılması için başka faktörlerin de devreye sokulduğu belirtildi.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, projenin kuzey cephesi devlet tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanına yine devlet tarafından inşa edilecek millet bahçesine bakıyor. Firma da projesine 50 metre mesafede millet bahçesinin bulunduğunu reklamlarda bile dahi kullanıyor.

Ankara Millet Bahçesi nin planları koruma kurullarından geçirildi

İktidarın başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm sözcüleri uzun zamandır  “yatay yapılaşma” söylemini de dile getiriyor. Bu demeçlerin basına yansıdığı günlerde Fatih Erdoğan’ın firmasınca dikey yapılaşma hız kesmeden devam etti. İskeleti çıkılan binalar Melih Gökçek tarafından inşa edilen çok katlı  Ankara  Büyükşehir Belediye binasının yüksekliğini de geçti. Kimse demeçler sırasında süren bu dikey yapılaşmaya ses çıkarmadı ve engellemedi.

MANZARASI DEVLETTEN

Çok katlı kompleks projenin inşaatı devam ederken tam kuzey cephesinde ise çok kapsamlı bir çalışma başlatıldı ve AKM alanında yapılacak millet bahçesinin planları da koruma kurullarından geçirildi. Erdoğan’ın projesine ciddi ölçüde prestij sağlayan millet bahçesine komşu olma hali projenin televizyon reklamlarında da özellikle vurgulanıyor.

Cumhuriyet’in ulaştığı millet bahçesi planına göre Atatürk Kültür Merkezi alanındaki bazı tesisler varlığını korurken boş alanlara yeni yapılar da yapılacak. Proje kapsamında millet kıraathanesi, cami, kır lokantası, pavlion (tohum merkezi - çocuk kulübü), sağlık merkezi, iki tane sanat atölyesi, çok amaçlı bina, çayhane, pazar yerleri, bakım onarım merkezi, durak, kapalı otopark, müze, giriş kapısı ve binicilik maneji inşa edilecek.

Erdoğan’ın projesinden gayrimenkul alacak olanlar, devlet tarafından inşa edilecek millet bahçesi tesislerinden de yakınlık sebebiyle en kolay yararlanma olanağına kavuşacak. Örneğin bazı evler millet bahçesi manzaralı olacak. Ankara'nın en kapsamlı sosyal - kültürel alanına yakınlığı, proje kapsamındaki taşınmazların fiyatlarına da olumlu yönde yansıyacak. 

 

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!


Geri Dön