26 / 04 / 2024

Bergama Millet Bahçesi'nin planları askıda!

Bergama Millet Bahçesi'nin planları askıda!

İzmir Bergama'da inşa edilecek millet bahçesi için proje planları askıya alındı. Millet bahçesinin ihalesi 7 Temmuz'da yapılacak.



Bergama halkının uzun süredir beklediği millet bahçesi için çalışmalar hızlandı. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun yoğun mesai harcadığı projenin planları askıya çıktı. Millet bahçesinin Bergama'nın vizyon projesi olacağını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu "Projemizin yaşama geçmesi için desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız  İzmir  Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bölge Milletvekillerimiz, AK Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli, bürokratlarımız ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projemiz Bergama'mıza uzun yıllar hizmet edecek" dedi.

Hummalı çalışmanın devam ettiği proje sonucunda afik akışını ve otopark sorununu rahatlatacak olan projenin çevre düzenlemesi, yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kütüphanesi, kıraathanesi ile bir bütün halinde inşa edileceğini söyleyen Koştu, "Millet Bahçesi projemiz içerisinde 7'den 70'e herkes kendisi için bir yer bulacak. İki yıldır sürekli söylediğimiz gibi şehrimizin kalbi yeniden atacak. Şehir merkezinde kangrene dönüşmüş olan trafik ve otopark sorununu bu projemizle çözeceğiz. Bu vizyon projemiz uzun yıllar Bergama'mıza hizmet edecek. Her ayrıntısını ince eleyip sık dokuduğumuz projemiz için bugün önemli günlerden birisini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bergama Millet Bahçesi nin planları askıda!

7 Temmuz'da ihale yapılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Bergama'da inşe edilecek millet bahçesi için ihalenin 7 Temmuz'da yapılacağını dile getirdi. Millet bahçesinin Bergama'ya önemli kazanımlar getireceğini söyleyen Dağ, "İki yıldır özverili bir hazırlık ile projelendirme çalışmaları sona eren bu dev eserin Bergama'ya büyük kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Bergama Millet Bahçesi için TBMM'ye önerge verildi!


Geri Dön