19 / 03 / 2024

Kayaşehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayaşehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

TOKİ, İstanbul'da yaklaşık bir milyon metrekarelik alanda 4 etap halinde inşa edilecek Kayaşehir Millet Bahçesi'nin, 2,3 ve 4'üncü etaplarının ihalesi gerçekleştirildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, İstanbul'da yaklaşık bir milyon metrekarelik alanda 4 etap halinde hayata geçirilecek olan Kayaşehir Millet Bahçesi'nin, 2,3 ve 4'üncü etaplarının ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, İstanbul Kayaşehir'de 4 etap halinde inşasına başlanan millet bahçesinin 350 bin metrekarelik ilk etabı, 17 Kasım Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. 697 bin metrekarelik alanda inşa edilecek diğer etaplar için de dün ihale  yapıldı.

 

Kayaşehir Millet Bahçesi nin ihalesi yapıldı!

Kayaşehir Millet Bahçesi nin ihalesi yapıldı!

İstanbul ve Kayaşehir'i daha çok yeşille buluşturacak millet bahçesi ihalesine 10 firma katıldı. Değerlendirme sürecinden sonra ihaleyi kazanan firma 500 gün içerisinde projeyi tamamlayacak.

- Üç biyolojik göl yer alıyor

Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler yer alacak.

Dört etap olarak tasarlanan ve Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanan alanda inşası süren millet bahçesinde 5,5 kilometre uzunluğunda bir rekreasyon alanı da bulunacak.

Kayaşehir Millet Bahçesi nin ihalesi yapıldı!

Ayrıca konser, sergi, etkinlik platformları, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitki bahçeleri ile toplamda 7 bin 183 metrekarelik üç biyolojik göl bulunuyor.

Koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile Kayaşehir Millet Bahçesi, doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanına dönüşerek hem bölgeye hem de İstanbul'a değer katacak bir yaşam merkezi olmuş olacak.

Kayaşehir Millet Bahçesi 2,3 ve 4'üncü etabında 491 bin metrekare yeşil alan, 18 bin 486 ağaç, 222 bin çalı ve 67 bin yer örtücü bitkiyle, restoran ve kafelerin yer alacağı etaplarda asma köprüler, seyir terasları ve otopark da yer alacak.

 

Kayaşehir Millet Bahçesi ihalesi yarın!


Geri Dön