26 / 04 / 2024

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Gayrimenkulde önemli yatırımlar yapılan Ankara'da, AVM, otel, ofis ve konuttan oluşan bir karma proje inşa ediliyor. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olduğunu söylüyor.



Başkent Ankara, son yıllarda birbiri ardına yapılan gayrimenkul projeleriyle dikkat çekiyor. Next Level markası ile Ankara'da projeler üreten Pasifik İnşaat, Emlak Konut GYO ortaklığıyla Merkez  Ankara  projesini geliştirdi. Konut, ofis, AVM ve otel fonksiyonlarını bir arada sunan Merkez Ankara, 1 milyon 217 bin m2'lik inşaat alanıyla Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi niteliğinde. Merkez Ankara projesinden toplam 4 milyar 195 milyon TL satış geliri bekleniyor.

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara ve hemen yanı başında yapımına başlanan bin 700 dönümlük AKM Millet Bahçesi'yle, başkentin eski merkezinin yeniden şehrin merkezi olmaya hazırlandığını söylüyor. Ankara'nın en büyük yeşil alanı olması planlanan AKM Millet Bahçesi'ne komşu konumdaki proje, bir köprü aracılığıyla bu bahçeye bağlanacak. Proje sakinlerinin evlerinden bisikletlerini kolaylıkla çıkarıp AKM Millet Bahçesi'ne geçebilmeleri için her türlü detay planlanmış durumda.

Fatih Erdoğan, dünyanın iyi planlanmış ve gelişmiş kentlerinde şehir merkezlerinin büyük projelerle şekillendiğine dikkat çekiyor. Erdoğan, "Merkez Ankara ile başkentin merkezini eski cazibesine kavuşturma projelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Next Level projelerinde olduğu gibi bu projeyle de Ankara'ya mimari ve gayrimenkul alanında yeni bir vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemiz ofis, konut, AVM ve otel fonksiyonlarından oluşan, tüm ihtiyaçların çözüldüğü bir şehir projesi" diye konuşuyor.

İLK FAZ 2021'DE TESLİM

Üç fazdan oluşan ve ilk fazının 2021'de teslim edilmesi planlanan Merkez Ankara'da, 10 blokta toplam bin 425 konut bulunuyor. Projede kendine özel peyzaj ve sosyal alanlarıyla 2+1 'den 6+1 'e kadar farklı daire tiplerinden oluşan 824 adet aile konutu ile 1 +1 ve 2+1 'lerden oluşan 601 adet şehir süiti, açık hava AVM'sinin caddesiyle birbirinden ayrılıyor. Merkez Ankara, A plus ofis özelliklerine sahip ve Türkiye'nin modern mimarideki simge binalarından biri olması planlanan Süper Kule'nin yanı sıra ikiz ofis kuleleriyle toplam 240 bin m2'lik satılabilir alanlı ofis parkını da içeriyor. Lansmana özel 1 milyon TL'ye kadar yüzde 0,99 faiz oranıyla satışın yapıldığı projede, m2 satış fiyatları 5 bin 500 TL'den başlıyor."

Merkez Ankara, Türkiye nin tek parselde en büyük karma projesi!

"Yatırım İçin doğru zaman" 

Emlak Konut GYO, 2013 yılından bu yana 133 projede 127 bin bağımsız bölüme imza attı. Bu yıl 7 bin bağımsız bölüm teslim eden şirket, yılsonuna kadar bu sayıyı 8 bine çıkarmayı planlıyor. 2020 yılında ise inşaatı devam eden 15 bin bağımsız bölümün teslim edilmesi hedefleniyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, ekonomik verilerdeki iyileşme, faiz indirimleri ve konut kredisi faizlerinin yüzde 1 'in altına düşmesinin gayrimenkul sektöründeki aktiviteyi hızlandırdığını söylüyor. Mevcut projelerdeki satış fiyatlarının yatırımcı için cazip olduğunu söyleyen Gedikli, "Gelecekte yapacağımız projelere maliyet artışını yansıtacağız. Yeni projelerde fiyat artışı olacağı için şu an yatırım yapmak için harekete geçme dönemi" diyor.
 

Merkez Ankara projesi 18 soruda tüm detaylarıyla!
 


Web: http://merkezankara.com.tr/


Geri Dön