20 / 04 / 2024

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

Ankara Polatlı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın MHP adayı Mürsel Yıldızkaya, yeni dönem için hazırladığı ‘10 Adımda Marka Şehir Polatlı’ projelerini anlattı.



Ankara Polatlı’nın mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın MHP adayı Mürsel Yıldızkaya, yeni dönem için hazırladığı ‘10 Adımda Marka Şehir Polatlı’ projelerini açıkladı.

Star Gazetesi'nden Talat Doymuş'un haberine göre, Yıldızkaya Polatlı’ya belediyecilik hizmetleri konusunda çağ atlatacak ve her birinin içeriğinde farklı projeler bulunan prestijli çalışmalarını şu şekilde anlattı: 

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM 

Ulaşım Master Planı ile trafiğe kapalı güzergâhlar oluşturulacak. Şentepe, Gülveren, Esentepe, Yenimahalle ve İstiklal mahallelerinin yer aldığı şehrin güney cephesi için hazırlanan Kent Planı ile Belediye Hizmet Binası, Aile Yaşam Merkezi ve Sosyal Donatı Alanları inşa edilecek. İkinci bir Şehir Merkezi oluşturularak trafik yoğunluğu rahatlatılacak. Bu bölgede bulunan Şehir Stadyumu’nun şehrin dışında uygun bir bölgeye taşınmasıyla açılacak olan yeni alana prestijli bir Kent Meydanı inşa edilecek. 

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 

Organize Sanayi Bölgeleri ile imzalanan protokollerle vatandaşların birçok fabrikada istihdam edildi. KOSGEB ile imzalanan protokol neticesinde BEŞ yıl boyunca binlerce vatandaşın kendi işlerini kurmaları sağlandı. Önümüzdeki beş yılda konulan yeni hedefle 10 bin vatandaşın işe yerleştirilmesi planlanıyor. Kurulacak Meslek Edindirme Merkezi (POLMEK) projesi ile birçok farklı alanda meslek kurslarının arttırılarak vatandaşın sertifika sahibi olmaları, kalifiye elemanlar yetiştirerek onların işverenler ile buluşturulmaları sağlanacak. Yatırımcılara verilecek destekler ile yeni iş alanları yaratılacak. 

TARIMIN BAŞKENTİ 

İmar planını tamamlanan 2 bin dönümlük alanda; Polatlı tarımına çağ atlatacak, çiftçilerin üretimde zirve yapmasını sağlayacak ve ilçeyi Türk tarımının merkezi haline getirecek bir tarım üniversitesi kurulacak. Bu marka üniversite bünyesinde bulunacak olan Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Tarımsal Mekanizasyon Araştırma Merkezi, Organik Tarım ve Ürün Çeşitliliği Merkezi,  Agroekoloji (Sürdürülebilir Tarım) ve Çiftçi Eğitim Merkezi ile Polatlı’yı tarımın başkenti yapacak. 

YEŞİL KORDON 

İçerisinde çok amaçlı yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kitap kafeler, oyun ve spor alanlarını barındıran yeşil kordon oluşturulacak.   

MESLEK EDİNDİRME MERKEZİ - KENT MÜZESİ

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

TARİH TURİZMİ 

Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi ile tarih turizmi alanında atılımlar yapıldı. UNESCO Dünya Mirası asıl listesine girerek dünya tarih literatürüne kazandırılacak Antik Gordion Kenti ve kurulacak Şehir Tarih Müzesi ile beş yılda 5 yüz bin ziyaretçi tarihi alanlarda ağırlanacak. 

YEŞİL POLATLI 

5 yüz bin ağaca ev sahipliği yapacak olan Kent Ormanı projesi hayata geçirilecek. Çocuk Köyü projesi ile çocukların doğayla iç içe büyümeleri sağlanarak, yeşile duyarlı nesillerin yetişmesine katkı sağlanacak. 

DOĞAL ENERJİ 

Güneş Enerjisi Tarlası kurularak; kendi kendine yetebilen ve doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerjiden yararlanılacak. Böylece birimlerin yıllık enerji tüketimi karşılanacak. Ayrıştırma ve paketleme tesisi kurulacak. 

GÜVENLİ İLÇE 

Yapılacak aydınlatma çalışmalarıyla Polatlı aydınlık ve güvenli bir şehir haline getirilecek, karanlık sokak kalmayacak. Vatandaşların huzurla vakit geçirebileceği güvenli yaşam alanları ve parklar oluşturulacak. Köyler kamera takip sistemleri ile donatılacak. 

ASFALT PLANT TESİSİ - ENERJİ TARLASI

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

ASFALT YOLLAR 

Belediyeye ait Asfalt Plant tesisiyle asfaltsız yol kalmayacak. Köylere hizmetin en kolay yoldan ulaştırılması sağlanacak. Köylere kuzey ve güney hattında kurulacak iki ayrı birimle daha hızlı hizmet götürülecek. İhtiyaç olan köylere mahalle konakları yapılacak.  

MİLLET BAHÇESİ

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

 


Geri Dön