18 / 04 / 2024

Ankara Teknopark 186 milyon liraya mal olacak!

Ankara Teknopark 186 milyon liraya mal olacak!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi teknoparkı olacak Ankara Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak. 2 etap halinde inşa edilecek ve yatırım bedeli yaklaşık 186 milyon lira olacak teknoparkta 500 firma faaliyet gösterecek




Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi teknoparkı olacak  Ankara  Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak. 2 etap halinde inşa edilecek ve yatırım bedeli yaklaşık 186 milyon lira olacak teknoparkta 500 firma faaliyet gösterecek


Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi (OSB) teknoparkı olacak Ankara Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak.


Alınan bilgiye göre, OSB Müdürlüğünün, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile kuracağı teknoparkın projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanarak, Bakanlar Kuruluna sevk edildi.  


2 etaptan oluşacak ve 1. etabı 74 bin, 2. etabı da yaklaşık 50 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak teknoparkta 500 firma faaliyet gösterecek.


100 bin metrekare kiralanabilir kapalı ofis ve ticari alana sahip olacak teknoparkın, 10 bini yüksek vasıflı olmak üzere 15 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Teknoparkın, bölge içinde ve dışındaki firmaların rekabet gücüne ve üretim faaliyetlerine dolaylı katkısıyla da 50-60 bin kişilik istihdam yaratması öngörülüyor.  


Üretim ve uygulama aynı alanda yapılacak


OSB yetkilileri, teknoparkın Ankara'nın ve ülkenin tıbbi malzeme ve cihaz, sağlık teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojileri, üretim teknolojileri, nanoteknoloji ve yeni malzemeler gibi konularda Ar-Ge'ye duyulan ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlayacağını belirterek, "Ankara Teknopark, diğer teknokentlerden farklı olarak yeni geçen teknokent yönetmeliğine göre üretim yatırımına destek olduğu için özel uygulamalı alanlar barındırmaktadır. Bu kapsamda firmaların hem Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğü hem de bunları üretebilecekleri bir alan imkanı sağlanmaktadır" ifadesini kullandılar.  


2017 yılında tamamlanacak  


Yetkililer, projenin 2017 yılının sonlarına doğru tamamlanacağını kaydettiler.  


Etaplardaki hafriyat çalışmalarının büyük oranda bittiğini anlatan yetkililer, teknoparkın temelinin 2 ay içinde atılacağını dile getirdiler.  


Yatırım tutarı 186 milyon lira


Projenin maliyeti hakkında da bilgi veren yetkililer, alt ve üst yapı yatırım bedellerinin yaklaşık olarak 186 milyon lira olarak hesaplandığını belirttiler.  


Bölgede 7 binin üzerinde firmanın bulunduğunu ve bu firmaların yıllık ortalama 450 milyon dolar ihracat yaptıklarını anlatan yetkililer, teknoparkın faaliyete geçmesinin ardından 4-5 yıl içinde ihracat tutarının bir kaç milyar dolara çıkmasının beklendiğini kaydettiler.


 


Dünya




Geri Dön