19 / 04 / 2024

Ankara Urankent'te mevsim hep bahar!

Ankara Urankent'te mevsim hep bahar!

Ankara'nın kuzey batısında yer alan Urankent de kentin ılıman havaya sahip bölgesi olarak özellikle ılık hava sevenlerin dikkatini çekiyor.



Ayazıyla meşhur Başkent  Ankara  kış mevsiminin kendini iyiden iyiye göstermesiyle sis, buzlanma ve soğuk havaya teslim oldu. Artan ısınma giderleri ve ulaşımda çekilen zorluklardan yakınan ancak şehir değiştirme olanağı olmayanlar ise çareyi kentlerin ılıman bölgelerine taşınmakta buluyor.


Ankara'nın kuzey batısında yer alan Urankent de kentin ılıman havaya sahip bölgesi olarak özellikle ılık hava sevenlerin dikkatini çekiyor.


Soğuk havanın olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini belirten Uransan AŞ. Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, “Ankara gibi sert karasal iklime sahip şehirlerde soğuk hava kaçınılmaz. Aileler bu durumun sağlığa ve bütçeye etkilerini en aza indirme noktasında şehir değiştirmeye kadar giderken, iş, okul ve diğer sebeplerden böyle bir imkanı olmayanlar çözüm olarak bulundukları şehrin ılık bölgelerine ilgi göstermeye başladı” dedi.


-7-8 derece daha sıcak


Ankara’da aynı lokasyonda hayata geçirdikleri projelerle kendi isimleriyle anılan yeni bir semte imza attıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Başkent’in kuzeybatısında, Yenimahalle ilçesi sınırları içinde konumlandırdığımız Urankent, şehir genelinde etkili olan sert hava koşullarının aksine sakinlerine ılık bir iklim sunuyor. Özellikle yılın büyük bölümü tüm kente soğuk hava hakimken, 830 rakımlı Urankent’te çoğu zaman hava, daha yüksek bölgelere göre 7-8 derece kadar sıcak oluyor. Kış mevsimini daha olumlu koşullarla atlatmak isteyen konut alıcıları ise kalitesi ve merkezi konumunun yanı sıra ılıman iklimi sayesinde de projelerimize büyük ilgi gösteriyor. Öyle ki bölgede hayata geçirdiğimiz son projemiz Queen Park’ın örnek dairesini gezen ziyaretçilerimizden son zamanlarda ‘Ankara’nın Akdeniz’i’ tanımlamasını sıkça duyar olduk. Neredeyse hep bahar havasının hakim olduğu Queen Park, ısınma giderlerinden tasarruf etmek ve yol durumunun olumsuz etkilerini en aza indirmek isteyen ailelerin bir numaralı tercihi oluyor.”



Geri Dön