25 / 04 / 2024

Ankara YHT Garı ihalesi meclis gündeminde!

Ankara YHT Garı ihalesi meclis gündeminde!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesi ve firmaya verilen yolcu garantisi nedeniyle yapılan ödeme meclis gündemine taşındı. CHP'li Yılmazkaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya,  Ankara  Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine ve firmaya verilen yolcu garantisi nedeniyle yapılan ödemeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmazkaya, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın soruları:
1. Ankara YHT (Yüksek Hızlı Tren) Garı ihalesine kaç firma katılmıştır? Katılan firmaların vermiş olduğu ihale tutarları ne kadardır? 

2. İhaleyi hangi firma almıştır? Firma kaç yıl Garı işletme hakkı elde  etmiştir? 

3. Firmaya yıllar itibari ile verilen yolcu garanti sayıları nedir? Yolcu başına verilen garanti tutarı ne kadardır? 2017, 2018 ve 2019 yıllarında yolcu garanti sayıları ve gerçekleşen yolcu sayısı ne olmuştur? 

4. Garanti yolcu nedeni ile 2017 -2018 ve 2019 yıllarında firmaya ödenen tutar ne kadardır? 

5. Firmaya bunun dışında verilen ticari alanların kiralanması, yer tahsisi, otopark gibi alanlar var mıdır? Varsa bu alanların veriliş şartları nelerdir? Bugüne kadar işletmeci firma buradan ne kadar gelir elde etmiştir? 


Geri Dön