24 / 04 / 2024

Ankara YHT Garı'nda çalışmaların yarısı tamam!

Ankara YHT Garı'nda çalışmaların yarısı tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yüzde 54'ü tamamlanan Yeni Ankara YHT Garı'nın 2016 yılının birinci yarısında milletin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirtti.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yüzde 54'ü tamamlanan Yeni  Ankara  YHT Garı'nın 2016 yılının birinci yarısında milletin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirtti. Bilgin, Yeni Ankara YHT Garı inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Türkiye ve Ankara için önemli projelerden olan garda incelemelerde bulunarak, inşaatta gelinen noktayı yerinde gördüklerini ifade eden Bilgin, toplam 178 bin metrekare kapalı alan ve 7 kattan oluşan garda, 3 peron, 6 hızlı tren hattının olacağını söyledi. 

Yer altından iki, yer üstünden bir geçişle bağlantı yapılacak yeni garın, Ankaray, Başkentray ile Batıkent, Sincan ve Keçiören metrolarıyla bağlantılı olup, Ankara raylı sisteminin merkezi haline geleceğini anlatan Bilgin, "Tesis, günde 15 bin yolcu kapasitesi, 4 yıldızlı oteli, restoranları, kafeleri, dinlenme salonları, büfeleri, bin 255 araçlık kapalı otoparkıyla hizmete girdiğinde Avrupa'nın en modern hızlı tren garlarından biri haline gelecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla yüzde 54 ilerleme sağlandı. Halen 730 kişinin çalıştığı garımızı, 2016 yılının birinci yarısında milletin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Günboyu


Geri Dön