25 / 04 / 2024

Ankara'da 4.1 milyon TL'ye satılık benzin istasyonu!

Ankara'da 4.1 milyon TL'ye satılık benzin istasyonu!

Ankara İli Mamak İlçesi'nde bulunan benzin istasyonu Ankara 24.İcra Dairesi tarafından 4 milyon 198 bin TL bedelle açık artırma usulüyle ihale edilecek.



Ankara Mamak'ta yer alan benzin istasyonu 25 Aralık 2015 günü  Ankara  24.İcra Dairesi tarafından satışa çıkacak.


Özellikleri : Ankara ili, Mamak ilçe, 7074 Ada 4 parselde 2.585,00 m2 arsa üzerinde inşa edilmiş taşınmazın cinsi benzinlik ve müştemilatı niteliğinde olup, Aktaş kavşağına 125 m mesafededir. Batısından Plevne caddesine, Doğusundan Arif Yıldız Caddesine Diğer yönlerden ise komşu imar parsellerine cephelidir. Mamak belediyesi imar ve şehircilik müdürlüğünün 17/03/2014 tarih 1170 sayılı yazısı eki imar durum belgesinin ve dosya içerisinde mevcut diğer begelerin incelenmesi sonucunda taşınmazın 56800 nolu plan kapsamında, yapı yaklaşma sınır Plevne caddesinin 10 m, komşu parsellerden 5 m, inşaat derinliği 22 m, saçak seviyesi 18,50 m olan bodrum hariç 6 katlı konut kullanımında kaldığı imar durum belgesi üzerinde “benzin istasyonu yapılması durumunda plan değişikliği yapılması gerekmektedir” ve “Nazım imar planında gösterilmeyen üst ölçek planı bulunmayan yerlerde A+LPG yapılamaz ruhsat verilemez,” ifadelerinin yer aldığı anlaşılmıştır. Arsa üzerinde halen hem Plevne caddesine hemde Arif Yıldız caddesine hizmet veren ve kircası tarafından işletilen iki adet PO Akaryakıt ve Lpg istasyonu mevcuttur. İstasyonda 2 adet Kanopi 2 adet tek katlı, 1 adet iki katlı yapı mevcuttur. Kanopiler çelik konstrüksiyon üzeri aliminyum giydirmedir. Kanopilerin alüminyum giydirmelerinin Petrol Ofisi, çelik kons-trüksiyonlarının arsa sahibi tarafından yapıldığı beyan edilmiştir. Bir tanesi Plevne caddesi tarafında olup alanı 550 m2, diğeri Arif yıldız caddesi tarafında olup alanı 160 m2’dir. Arsa üzerinde ayrıca jenetatör lpg ve akarakıt depoları ile her iki taraf da hizmet verecek dağılımda Lpg ve akaryakıt pompaları mevcuttur. Lpg ve akaryakıt tankların ve pompaların Petrol Ofisi tarafından yapıldığı beyan edilmiştir. Gayrimenkulun geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.


Adresi: Ankara İli, Mamak İlçe, GUlveren Mah. Plevne Caddesine Cepheli 22 nolu Akaryakıt İstasyonu

Yüzölçümü: 2.585 m2

İmar Durumu: İmarlı

Kıymeti: 4.198.375,00 TL

KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler: 

1-1.200.000 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır. (EMDA İNŞ. SAN VE MADEN TİC LTD ŞTİ VE ERTUĞRUL ÇİMENTO AKARYAKIT İNŞAAT MAKİNA NAKLİYAT TURİZM. İÇ VE DIŞ TİC SAN LTD ŞTİ ARASINDA 20 YIL (+20YIL) MÜDDETLE 20 YILLIK KİRA BEDELİ (Başlama tarihi 15/05/2012)


2- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YOL ASFALT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN 29/04/2014 TARİH 17865 YEVMİYE SAYILI (Belediye gelirleri kanununa göre kısıtlıdır) şerhi 


1.Satış Günü: 30/11/2015 günü 11:10 -11:20 arası

2.Satış Günü: 25/12/2015 günü 11:10 -11:20 arası

Satış Yeri: Ankara Adliyesi 3 Nolu Mezat Salonu - Ankara Adliyesi MERKEZ/ANKARA


Satış şartları


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50’sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son İhale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/2481 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 25/10/2015



Geri Dön