24 / 04 / 2024

Ankara'da 7 gayrimenkul dolandırıcısı gözaltına alındı!

Ankara'da 7 gayrimenkul dolandırıcısı gözaltına alındı!

Ankara'da eksik bedel ödeyip tapusunu aldıkları villaları birden fazla kişiye satan 7 suç örgütü üyesi tutuklandı.



Ankara'da, satılık villa sahiplerinden eksik bedel ödeyip tapusunu aldıkları gayrimenkulleri birden fazla kişiye satarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 7 suç örgütü üyesi göz altına alındı.

Pusula Haber'de yer alan habere göre; Sincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen 2 aylık planlı çalışma sonrasında dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütüyle ilgili operasyon başlatıldı.

Operasyonda, aynı villada kalan, suç örgütünün 7 üyesi gözaltına alındı.

Suç örgütü üyelerinin, satılık villaların sahipleri ile alıcı gibi iletişim kurarak banka hesaplarına bir miktar para yatırarak tapu devrini gerçekleştirdikleri, tapu devrini aldıktan sonra satış bedelinin kalan kısmını ödemedikleri, daha sonra da gayrimenkulleri birden fazla kişiye satıp dolandırıcılık yaptıkları incelendi.

- Dinlemeye karşı tedbir almaya çalışmışlar

Suç örgütü üyelerinin kaldığı lüks villada, 161 hazır GSM sim kartı ele geçirildi. Zanlıların teknik takip sırasında sürekli telefon değiştirdikleri ve dinlemeye karşı tedbir almaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Zanlıların mağdurlarla bankada para alışverişi yaptığı anlar da güvenlik kameralarda görüntülendi.

Emniyette yapılan işlemler sonrasında mahkemeye gönderilen 7 zanlı tutuklandı.


Geri Dön