25 / 04 / 2024

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.



Gayrimenkul sektörü, yıl sonuna kadar konut satışlarını  Ankara  özelinde artışla kapatmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 6,1 büyümenin gerçekleştiği Türkiye'de 2017 yılı sonuna kadar özellikle Ankara'nın yeni gelişim akslarında konut satışlarının artması bekleniyor. Konut satışları 2017 yılının ilk yarısında, 2016 yılının aynı dönemine nazaran Ankara'da yüzde 13,06 oranında artış gösterdi. Satışlar, Ankara'nın modern yüzünü gösteren Alacaatlı bölgesinde yoğunlaştı. Alacaatlı bölgesi, şehir merkezine yakın bir konumda olup metro ulaşımıyla da avantajlı bir bölge olarak ön plana çıkıyor.


YABANCILAR İLGİLENİYOR

Ankara'nın yeni gözdesi Alacaatlı'nın kalbinde, Uslu Yapı kalitesiyle yükselen Aden Premium, standartların üzerindeki donatıları ile benzer projelerden ayrışıyor. Lansman aşamasında Ankaralıların ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken Aden Premium'da dış cepheden taş yünü mantolama ile sağlanan ısı yalıtımının yanı sıra, kat aralarında uygulanan ses ve ısı yalıtımı ile evde geçen zamanın kalitesini artırmak amaçlandı. Tek nokta girişli site güvenliği, 24 saat kapalı devre kamera kayıt sistemi, jeneratör, su deposu, yangın algılama ve söndürme sistemlerinin bulunduğu Aden Premium'da yürüyüş yolları, fitness salonu ve çocuk parkı bulunuyor. Toplam 60 daireden oluşan ADEN Premium'da her daire için tahsis edilen 2 araçlık kapalı otoparkın yanı sıra, misafirler için ayrıca düzenlenmiş açık otopark mevcut. Üst düzey bir yaşam standardını yakalayan Aden Premium'un lobi ve yönetim ofisi ise ev sahiplerini ilk adımda büyülüyor. 2017 yılı ilk çeyreğinde devletin ve özel sektörün ekonomiyi canlandırmak adına yaptıkları düzenlemeler ile konut satışlarındaki hareketlenmenin 2017 yılının sonuna kadar pozitif olarak ayrışacağını ve ekonomik büyümenin gelecek yıl 2016'dan daha yüksek olacağını öngören gayrimenkul sektörü temsilcileri, Aden Premium gibi lüks konut anlayışına farklı bir soluk getiren projelerin Ankara'nın değerine değer kattığını ifade etti.


Sabah 


Geri Dön