18 / 04 / 2024

Konut satışları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!

Konut satışları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!

Konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından bugün açıklanan konut satış istatistiklerine göre, konut satışları yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Sektör temsilcilerinden Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı, Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç, Asoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin, konut satış istatistiklerini değerlendirdi.


İbrahim Babacan / Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı: Sektör desteklenmeye devam edilmeli 


Konut satışları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!


Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, sektörün desteklenmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti. Babacan şu şekilde yorum yaptı; "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi olma özelliğini koruyor. TÜİK’in son açıkladığı veriler de konut satışlarındaki canlılığın devam ettiğine işaret ederek aslında bir anlamda Türkiye’nin büyüme ivmesindeki hareketliliğin de devam ettiğini gösteriyor. Son açıklanan konut satışları 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 28,8 oranında artış göstererek 140 bin 298 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarının ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 75,2 oranında artarak 2 bin 236 olduğunu görüyoruz. Yatırımların hız kesmeden devam etmesi için sektör temsilcileri olarak bizler üstümüze düşen görevleri yerine getirerek konut sahibi olmayı kolaylaştırmak adına konut kampanyalarına destek veriyoruz. Geçen yıldan beri alınan tedbirlerle kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan inşaat sektörünün hükümetimiz tarafından desteklenmeye devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bildiğiniz gibi konut KDV oranlarının %18 den %8 oranına geçici düşürülmesi ve bunun eylül ayında son bulmuş olması önümüzdeki günlerde sektörümüzü olumsuz etkileyecektir. Dövizin ve faiz oranlarının artışı ile tüketicinin konut alımına uzaklaştığı bugünlerde KDV oranında bir düzenlemeye gidilmesinin sektörümüz için hayırlı olacağını düşünüyorum."


İlyas Ayvacı / Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi: Yıl sonuna kadar artış devam edecektir


Konut satışları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!


Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı, yıl sonuna kadar artışında devam edeceğini söyledi. Ayvacı şu şekilde açıklama yaptı; "Vatandaşlarımız inşaat sektörünü en güvenli liman olarak görmeye devam ediyor. TÜİK’in açıklamış olduğu son verilerde bunun bir göstergesi, Türkiye genelinde konut satışları 2017 eylül ayında artarak 140 bin 298 oldu. İnşaat sektörüne ivme kazandırmak için başlatılan konut kampanyalarıyla birlikte sektörde ciddi bir hareketlenme yaşandığını görüyoruz. Sektör bu yılda büyümesini sürdürdü, yıl sonuna kadar da yatırımlar, istihdam ve üretim artarak devam edecektir. 2017 yılı sonunda konut satışları adına sektörde yeni bir rekora imza atılacağını düşünüyorum, sektör temsilcileri olarak bizler çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz."


Haydar Yamaç / Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Yatırımlar hız kesmiyor, sektör canlılığını koruyor


Konut satışları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!


Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç, yatırımları hız kesmediğini ve sektörün canlılığını koruduğunu söyledi. Yamaç konuyu şu şekilde değerlendirdi; "Eylül ayı itibariyle konut satışlarının sene sonuna kadar artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Türkiye genelindeki konut satışları 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Açıklanan son rakamlarda konut sektörünün canlılığını koruduğunu, inşaat sektöründe yatırımların hız kesmediğini ve konut talebinin artarak devam ettiğini gösteriyor. Konut satışlarıyla beraber yatırımların da artmasıyla birlikte inşaat sektörümüz her yıl olduğu gibi artış gösteren bir grafikle büyümeye devam edecektir." 

 

Adem Soytekin / Asoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: Ekim ve kasım aylarında satışlar daha da artacaktır


Konut satışları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!


Asoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin, Ekim ve Kasım aylarında satışların daha da artacağını belirtti. Soytekin konuyu şu şekilde değerlendirdi; "TÜİK tarafından açıklanan Türkiye genelinde konut satışları 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 28,8 oranında artarak 140 bin 298 olduğunu gösteriyor. Ekim ve kasım aylarında da konut satışlarının artan bir grafikle devam edeceğini düşünüyorum. Ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen inşaat sektörünün her yıl olduğu gibi bu yılı da büyüyerek kapatacağına inanıyorum. Güçlü ve dinamik bir ekonomiye sahibiz. Ekonomimiz ve sektörümüz için Asoy İnşaat olarak yatırımların hız kesmemesi adına tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz."
 


Geri Dön