18 / 04 / 2024

Ankara'da nereye yatırım yapmalı? Değeri yükselen bölgeler...

Ankara'da nereye yatırım yapmalı? Değeri yükselen bölgeler...

Yeni projelerle genişleyen Ankara'da en çok prim yapan bölgeler nereler? Nereye yatırım yapmak kazandırır? İşte gayrimenkul sektöründe İstanbul'un ardından gelen başkent Ankara'nın değeri yükselen bölgeleri...



Emlak fiyatlarındaki yükselişten  Ankara  da nasibini aldı. Markalı konut projeleriyle İncek ve Oran uçtu. Etimesgut, Çankaya, Yenimahalle ise 5 yılda yüzde 60'tan fazla prim yaptı. Türkiye'nin 5 yılda değerlenen il ve ilçelerini mercek altına alan Millet Gazetesi, bugün başkent Ankara'nın yükselen bölgelerini açıkladı. Kentte markalı konut projeleriyle öne çıkan İncek ve Oran'da konutların metrekare satış fiyatı 3 bin lirayı geçiyor. Gayrimenkul araştırma şirketi REIDIN'in verilerine göre ise son 5 yılda Etimesgut'ta fiyatlar yüzde 66.8 artmış durumda. 


Ekim ayı fiyat endeksi de semtte konutların metrekare satış fiyatlarının 1.747 liraya çıktığını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılana kadar Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün bulunduğu Çankaya'da da konut fiyatlarında yüzde 61 artış var. Bölgede Ekim ayı endeksine göre konutların metrekare satış fiyatları 1.747 liraya ulaştı. 


KONUT ALIM GÜCÜ YÜKSEK 

Memur kenti Ankara'da satın alma gücü endeksinin yüksek olduğunu söyleyen REIDIN CEO'su Ahmet Kayhan, "Gayrimenkul sektörü düzenli gelir olan müşteriyi sever. Kentte ciddi bir orta kesim, eski evlerden dolayı da ciddi bir dönüşüme ihtiyaç var" dedi. 

Ankaralıların artık daha çok, içinde park, mağazalar, kafesi sosyal alanları olan projeleri tercih ettiklerini belirten Kayhan, "Tek korkum bu talep karşısında geliştiricilerin tek bir arza yönelmesi. Çünkü şehrin sadece lüks değil, 2+1 ve 3 + 1 konut ihtiyacı da çok yüksek" şeklinde konuştu. 


BAŞKENTE 1.3 MİLYAR LİRA 

İncek, Gaziosmanpaşa ve Oran'a yaptığı yatırımlarla ilçelere değer katan Sinpaş GYO, 2015 yılında da Ankara'da iki yeni projeyi daha satışa çıkaracak. Bu projelerle şehre yaptığı toplam yatırımı 1.3 milyar liraya ulaştıracak olan Sinpaş, en son İncek Green'i görücüye çıkarmıştı. 


Akfen'den İncek'e 1.135 Konut

İncek'e Akfen İnşaat tarafından inşa edilen İncek Loft projesinde satışlar devam ediyor. 279 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan projede evler 71 ila 562 metrekare arasında değişiyor. 

1.135 konut ve 44 ticari birimden meydana gelen projenin ilk etabı Mayıs 2016 tarihinde, ikinci etabı ise Haziran 2016'da teslim edilecek. 


En ucuz ev 380 bin lira

YDA inşaat'ın yapımına başladığı Park Avenue projesi, Ankara'nın en hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Anadolu Bulvarında 133 bin metrekare alan üzerinde yükselecek. 800 milyon lira yatırımla hayata geçirilen proje, 1.855 konuttan oluşuyor. Projede daire fiyatları ise 380 bin liradan başlıyor. 


Mesa Başkent'e açıldı

MESA'nın, Ankara'nın Gaziosmanpaşa bölgesindeki projesi KOZA 66'nın temeli atıldı. Kule ve yatay blok olmak üzere iki farklı yaşam biçiminin bir arada sunulduğu projede. 206 konut yer alıyor. 2+1 den 6+1 e kadar farklı dairelerin bulunduğu KOZA 66 da konutların büyüklüğü 76 ila 264 metrekare arasında değişiyor. 



Millet



Geri Dön