20 / 04 / 2024

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu parsel kimin?

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu parsel kimin?

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu adadaki 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerin mülkiyeti meclis gündemine taşındı. Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ankara daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu parsel kimin?


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu adadaki 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerin mülkiyetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Emir'in soruları

1- Ankara'nın Maltepe semtindeki tarihi havagazı fabrikasının bulunduğu Çankaya İlçesi 29228 adanın üstündeki 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerin mülkiyeti kime aittir? Söz konusu parsellerin mülkiyeti son iki yılda el değiştirmiş midir? Değiştirmemişse hangileridir ve kimden kime geçmiştir?


2- Ankara'nın Maltepe semtindeki tarihi havagazı fabrikasının bulunduğu Çankaya İlçesi 29228 adanın 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerden herhangi birinin mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ait midir? Aitse hangi parsel SKK'nındır; hangi tarihte ve kaç lira, kimden satın almıştır? SSK'ya ait bir parsel varsa, bu parselin kuruma geçmesinin ardından imar plan değişikliği söz konusu olmuş mudur? Olmuşsa yapılan değişiklik hangi tarihte ve nasıldır?





Geri Dön