18 / 04 / 2024

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...



Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın yer aldığı bölgedeki kayma riski ve hareketlilik lazer tarayıcılarla 24 saat takip ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi'nde arkasındaki inşaat çalışmaları sebebiyle temelinde oluşan boşluktan kaynaklı çökme riski bulunan apartmanın kontrollü olarak  yıkılmasına yönelik 10 Nisan'da başlatılan çalışmalar devam ediyor.

"Makaslama" yöntemiyle 8 katlı binanın 6 katındaki yıkımın ardından çalışmalar, Açelya Apartmanı'nın yakınındaki binalardaki eşyanın tahliyesi için bir süre durduruldu. Çevredeki apartmanlardan eşyasını taşıyan vatandaşlara belediye ekipleri vinç, kamyonet ve personel desteği veriyor.

Açelya Apartmanı nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Açelya Apartmanı'nın yakınındaki binaların temelinde kayma olup olmadığını, herhangi bir hareket yaşanıp yaşanmadığını 24 saat süresince lazer tarayıcılarla izliyor. Alınan raporlar anlık şekilde bölgede oluşturulan merkeze iletiliyor, bu bilgilerle de çalışmalar yönlendiriliyor. Ayrıca ekipler, mobil laboratuvarda incelemelerini sürdürüyor.

Boşaltılan 21 binadan 5'ine giriş izni verildi

Diğer bir yandan olayın yaşandığı 9 Nisan'da tedbir amaçlı 21 binayı boşaltan ekipler, bu bölgenin elektrik, su, doğal gaz hatlarını da kapattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Kumluca Sokak'ta boşaltılan ve lazer tarayıcılarla gerçekleştirilen kontrol sonucunda risk görülmeyen 5 binaya pazar günü itibarıyla giriş izni verdi. Şu anda oturulmayan 16 binadan 9'u, eşya tahliye işlemlerinin ardından kontrollü biçimde yıkılacak, diğer binalarda incelemeler sürüyor.

Kira ve taşınma yardımı başladı

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugün itibarıyla başvuran 161 kişiye kira ve taşınma yardımı ödenmesine başlandı. Kira yardımları kentsel dönüşüm projesi tamamlanıp anahtar teslimine kadar sürecek.

 

Murat Kurum'dan Açelya Apartmanı açıklaması! 


Geri Dön