23 / 04 / 2024

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...



Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Ankara  Çankaya İleri Mahallesi'nde Nisan ayı içerisinde bir binada çökme tehlikesi meydana gelmişti.

Yapılan ihbarlar üzerine çökme riski olan yapı ile ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında 21 binada oturanları tahliye etmişti. Daha sonra binanın kontrollü şekilde yıkımı yapıldı.

Açelya Apartmanı nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanan elem olaydan sonra yapının  yıkımına sebep olan inşaatın yapı denetim firmasına yönelik olarak hem Açelya Apartmanı hem de sorumlu olduğu tüm binalar için incelemelere başladı.

Gerçekleştirilen incelemelerden sonra yapı denetim firmasına verilecek olan cezaya ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre, söz konusu olan yapı denetim firması, Resmi Gazete'deki ilanın yayınından itibaren bir sene yeni iş almaktan men edildi.

Yayımlanan karara göre, ayrıca yine aynı firmanın kuruluş ortakları ile sorumlu denetim elemanları ceza süresi içinde herhangi bir yapı denetim ya da laboratuvar kuruluşunda teknik görev alamayacak. Yayımlanan kararda başka bir yapı denetim ya da laboratuvar kuruluşunun ortağı da olamayacağı da belirtildi.

 

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!


Geri Dön