19 / 04 / 2024

Ankara'daki eski sanayi bölgelerinde yıkım!

Ankara'daki eski sanayi bölgelerinde yıkım!

Ankara'nın ortasındaki eski sanayi bölgelerinde çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için kaçak iş yerleri boşaltılarak tehlike oluşturan metruk binalar yıkılacak.



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eski sanayi bölgelerinin yer aldığı Merkezi İş Alanları Projesi (MİA) binasında,  Ankara  Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hayri Korkmaz, Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak ve Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz'ün katılımıyla yapılan toplantıda, bölgedeki kaçak iş yerlerinden ve hurdacılardan kaynaklanan çevre kirliliği görüşüldü.


Gökçek, Ata Sanayi, Demir Sanayi, Yeni Sanayi ve Büyük Sanayi'de terk edilmiş binalarda yer alan işgalcilerin çıkartılması, bölgenin genel olarak temizlenmesi, metruk ve tehlike arz eden binaların bir an önce yıkılması için karar aldıklarını kaydetti.


Gökçek, "Toplantıda Sayın Valimiz, bölgenin temizlenmesi için bize tam destek vereceklerini bildirdiler. El birliği ile Başkentin ortasındaki bu mezbeleliği bir ön önce kaldıracağız." ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi olan Merkezi İş Alanları A.Ş Başkanı Ali Gökşin, çevre kirliliğinin, metruk yapılara yerleşen ve aralarında kağıt hurdacılarının da bulunduğu kaçak yerleşimcilerden kaynaklandığına işaret etti.


Bölgede işportacı tezgahı gibi tezgah açan ve kaçak çalışan tamircilerin de yer aldığını belirten Gökşin, iki ay önce bölgede genel temizlik yapıldığını ve 3 bin 500 kamyon çöp çıkarıldığını belirtti.


AA


Geri Dön