29 / 03 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin yıkımı ne zaman tamamlanacak?

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin yıkımı ne zaman tamamlanacak?

ŞUTSO Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, Kentsel dönüşüm ve gelişim proje ihalesi 30 Mart 2015'te yapılan ve bugüne kadar yıkımı tamamlanamayan Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu "Valilik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi şehrin en önemli kurum ve kuruluşlarının bulunduğu bölgede yer alan Eski Sanayi Sitesi,yeryeryıkılan dükkânların moloz yığınları, taşınmış olan işyerlerinden kalan atıklar ve çevreden atılmış çöpler nedeniyle oldukça kötü görünüyor. Bu görüntü Şanlıurfa'ya yakışmayan bir durumdur. Projede hala yıkımın tamamlanmamış olması da olası kazalara davetiye çıkarıyor. Bazı bölümleri yıkılmış olan dükkânlar da uyuşturucu kullananların meskeni olmuş durumdadır.  TOKİ  ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak olan kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde yer alan Eski Sanayi Sitesinin yıkımının biran önce tamamlanarak proje alanının temizlenmesi, mevcut görüntü kirliliğini yok edeceği gibi il dışından ve yurtdışından gelen misafirlerimizde ilimiz ile ilgili oluşacak kötü imajın da önüne geçecektir. 


TOKİ ve Büyiikşehir Belediyesi yetkililerinin, orada hali hazırda işletmesi bulunan hak sahipleri ve esnafla karşılıklı anlaşarak ve herhangi bir mağduriyete sebep olmadan, yıkımı tamamlanmalarını bu konuyla ilgili gerekli adımları biran evvel atmalarını bekliyoruz" dedi. 



Urfa Şafak 



Geri Dön