26 / 04 / 2024

Ankara'daki oto galerileri taşınıyor!

Ankara'daki oto galerileri taşınıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısında alınan ikinci el oto galerilerinin Akyurt Kavşağı’nda kurulan İkinci El Oto Satım Sitesi’ne taşınması kararı Ankara Ticaret Odası’nda memnuniyetle karşılandı.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısında alınan ikinci el oto galerilerinin Akyurt Kavşağı’nda kurulan İkinci El Oto Satım Sitesi’ne taşınması kararı  Ankara  Ticaret Odası’nda memnuniyetle karşılandı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Evlerin altında, kaldırımlar işgal edilmiş, yol kenarlarına taşmış şekilde otomobil satışının yapılması hem sağlıklı hem de estetik değildi. Taşınma kararı Başkent’e yakışır bir düzenlemedir” dedi.

 

ATO Meclis ve Komite üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı ikinci el oto galerilerinin 1 Mart 2016 tarihine kadar taşınması kararını değerlendirdi. Ankara’nın kişi başına düşen otomobil sayısında ilk sırada olduğuna dikkat çeken Bezci, buna paralel olarak Başkent’te ikinci el oto alım satımı yapan işyerlerinin de yaygınlaştığını söyledi. Apartmanların giriş katlarının oto galerileri tarafından kiralandığını, araçların yol kenarlarında, kaldırımlarda sağlıksız ve estetikten uzak bir şekilde sergilendiğini, bu durumun kaldırımları kullanamayan vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandığını kaydeden Bezci, “Büyükşehir Belediye Meclisimiz çok önemli bir karara imza atmıştır. İkinci el oto satıcılarının taşınması kent hayatının düzene girmesi ve trafiğin rahatlaması açısından da yararlı olacaktır” dedi. 

 

-İÇİŞLERİ BAKANI, VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NA TEŞEKKÜR- 

Bezci, galerilerin şehir dışına taşınması konusunda yıllardan bu yana çalışmalar yürüten İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

-“TAŞINMA GÜÇBİRLİĞİ SAĞLAYACAK”- 

ATO Meclisi ve Motorlu Kara Taşıtları Meslek Komitesi Üyesi ve Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç da, galerilerin taşınması kararının çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, ikinci el oto satışı yapan galerilerin Esenboğa Yolu üzerinde Akyurt’ta yapılan sitede toplanmasının sektörün geleceği açısından çok yararlı olacağını söyledi. Erkoç, “Galerilerin kümelenmesi sektörde hem sinerji oluşturacak hem de güç birliği sağlayacaktır” dedi. Erkoç, otomobillerin tek adreste satışa sunulmasının alıcılar açısından da çok olumlu karşılanacağına dikkat çekti.  Erkoç,  özellikle galeriler için inşa edilen, güvenlik personeli ile korunan, kesintisiz enerji veren, hizmet sağlayan, sosyal donatı ve rekreasyon alanları bulunan İkinci El Satış Sitesi’nin tüketicilerin beklentilerinin üzerinde bir memnuniyet sağlayacağını söyledi.

 

Motorlu Kara Taşıtları Meslek Komitesi Üyesi Niyazi Berktaş ise, yıllardan bu yana Ankara’da hem kent hayatı hem de trafik açısından olumsuz etki yaratan galerilerin taşınma kararının sektörü düzenleyecek bir adım olduğunu belirterek, “Tek merkezde ikinci el araçların satışa sunulması hem otomotivciler, hem çalışanları hem de Ankaralılar için çok daha fayda sağlayacaktır” dedi.

 

ATO Meclis Üyesi Kürşat Ramazan Özdemir de, “Özellikle galerilerin yer aldığı Subayevleri, Emek, Aydınlıkevler gibi semtlerde kaldırımlarda yürümek mümkün olmuyordu. Bu karar sadece otomobil satıcılarını değil sade vatandaşı da memnun edecektir” diye konuştu.


Ankara'daki oto galerileri 1 Mart'a kadar Otonomi'ye taşınacak!



Geri Dön