19 / 04 / 2024

Ankara'daki YapıDecoor, krizi fırsata çevirdi

Ankara'daki YapıDecoor, krizi fırsata çevirdi

Yapı sektörünün Anadolu'daki en büyük fuarı olan YapıDecoor, Ankara'da büyük ilgi görüyor. Yurtdışından da ilgi gören fuar, her geçen yıl biraz daha büyüyor



YapıDecoor  Ankara  2009 3. İnşaat Malzemeleri ve Yapı Yenileme Fuarı, bugün Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde kurulu dev çadırda kapılarını açıyor. Cyf Fuarcılık'ın düzenlediği ve 12 Nisan'a kadar sürecek fuar, mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları, yatırımcı kuruluşlar gibi sektör profesyonelleri ile ihtiyaç sahibi nihai tüketicileri, katılımcı firmalarla buluşturacak.
 
YapıDecoor Ankara Fuarı'nın yapı sektörünün Anadolu'daki en büyük fuarı olduğunu söyleyen Cyf Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel, "Fuar sektör profesyonelleri için yeni ihtiyaçları belirleme, piyasada rakiplerin analizini yapabilme, sektördeki taleplerin hangi yönde değiştiğini ve geliştiğini izleyebilme imkânı verecek. Diğer yandan yeni pazarların da kapısını açarak krizi fırsata çevirebilme şansı sağlayacak" dedi. Fuara yurtiçinden 2007'de 47, geçen yıl ise 54 farklı ilden ziyaretçinin geldiğini ifade eden Yüksel, yurtdışından da özellikle Kıbrıs ve Ortadoğu'dan ilgi gördüklerini söyledi. Fuara katılan ziyaretçilerin yüzde 52'sinin profesyonel ziyaretçi, geri kalanının da son kullanıcılardan oluştuğunu kaydeden Yüksel, "Profesyoneller için çok önemli değil ama mesela evini yaptırmak isteyen biri nereye gideceğini bilmiyorsa 2-3 hafta gezmek zorunda. Bu fuara gelen biri birkaç saat içinde ihtiyaçlarını bulup, karşılaştırma yapabilir" dedi.
 
Fuar her geçen yıl büyüyor

Ekonomik kriz nedeniyle birçok fuarda küçülmeler hatta iptaller yaşanırken YapıDecoor Fuarı'nın geçen seneyle aynı metrekarede düzenlendiğine dikkat çeken Yüksel, bunu yaptıkları iyi tanıtıma ve zamanlamaya bağladı. Ziyaretçi sayısında da her geçen yıl artış yaşandığını kaydeden Yüksel, 2007'de 15 bin olan ziyaretçi sayısının 2008'de 18 bine çıktığını, bu yıl da 20 binden fazla ziyaretçi beklediklerini söyledi. Fuarın tam inşaat sezonunun başlangıcında düzenlendiğine işaret eden Yüksel, "Bu fuar Ankara'da sezon başında yapılan tek fuar. Fuarın büyümesinin en büyük nedeni de inşaat sezonunun başlangıcında olması. Mart sonunda inşaat sezonu açılır ve ekim ayına kadar devam eder. Müteahhitler işlerine hız veriyor. Yeni projelerin temelleri bu dönemlerde atılıyor. Evinde tadilat yapmak isteyenler bu dönemlerde kolları sıvıyor. Katılımcı firmalar fuarımıza gelerek hem yeni iş bağlantılarını sezon başında yapıyorlar hem de rakiplerine karşı bir adım önde oluyorlar" açıklamasında bulundu.
 
Yer sıkıntısı çadıra yöneltti

Fuarın 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleştiği bilgisini veren Yüksel, Ankara'da bu çapta bir fuarı kaldırabilecek bir fuar alanı olmadığı için çadır kiraladıklarını ifade etti. Çadırı Almanya'dan getirdiklerini anlatan Yüksel, Ankara'da bu fuarı kaldırabilecek bir alan olmadığına dikkat çekti. Fuarda çatı cephe kaplamalarından yalıtıma kadar uzanan yelpazede şu ürünler sergilenecek: Kapı-pencere sistemleri, duvar kâğıdı, boya, asansör, prefabrik, çelik evler, merdiven ve korkuluk sistemleri, peyzaj, doğaltaşlar, seramik, granit, mermer, güvenlik sistemleri, su arıtma, havuz, sauna, vitray, kış bahçeleri, cam ürünleri, yapı kimyasalları, inşaat makineleri, küçük ev aletleri, otomasyon sistemleri, ısıtma/soğutma. Fuar süresince Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenecek "Eğitim ve Kültür Yapıları" konulu sergi de açık olacak.

Referans


Geri Dön