25 / 04 / 2024

Ankara'daki yeni nizamiye binası açıldı!

Ankara'daki yeni nizamiye binası açıldı!

Yapımına 28 Ağustos 2019’da başlanan, TBMM'nin Ayrancı girişinde bulunan yeni nizamiye binasının açılışı dün gerçekleştirildi. Binanın, 770 metrekare kullanım alanının bulunduğu ve 2 milyon 79 bin liraya mal olduğu belirtildi...



TBMM’nin Ayrancı girişinde inşasına 28 Ağustos 2019’da başlanan ve önceki gün açılışı gerçekleştirilen yeni nizamiye binasının 2 milyon 79 bin liraya mal olduğu öğrenildi. “Zırhlı ve yüksek güvenlikli” olduğu ifade edilen binanın çatısı ise “bakır” kaplamadan yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, binanın İstanka İnşaat Mühendislik, Proje Taah. San ve Tic. Ltd. Şti. firmasına yaptırıldığı belirtildi ve bodrum ve zemin kat dahil, toplam 770 metrekare kullanım alanının bulunduğu ifade edildi.

Binada, hem kadın ve hem de erkek personel için soyunma odası, tuvalet, duş, yemekhane, çay ocağı, mescit ve dinlenme salonu yer alıyor. Bina girişinde ise 2 adet kapı detektörü ve x-ray cihazı bulunuyor.

Binada, Meclis’e ait kargo, firma girişlerinin yapılacağı, basın araç girişlerinde de kart alım işlemlerinin yürütüleceği bankolar da yapıldı. TBMM’den yapılan açıklamada bina “sanatsal bir yapı” olarak ifade edildi. 


Geri Dön