28 / 03 / 2024

Ankaralı yatırımcı büyük konutları tercih ediyor!

Ankaralı yatırımcı büyük konutları tercih ediyor!

TÜİK 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, "Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor" dedi.



TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşullan araştırması bölgesel sonuçlarına göre,  Ankara  en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. 


Başkent 20 bin 446 lirayla ilk sırada yer alırken, İstanbul 19 bin 62 lirayla ikinci,  İzmir  bölgesi ise 16 bin 935 lirayla üçüncü oldu. Konforuna düşkün, gelir düzeyi yüksek Ankaralı, konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekanlara yönelmeye başladı. 


Başkent'in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu anımsattı. 


Ankaralılar'ın konut alışkanlığında konforun yıllardan beri olmazsa olmaz olduğunu belirten Gözüm, "Ankaralı için ev, 'barınma' değil 'yaşam' alanı olmalıdır. Geniş, ferah, gün ışığı alan konutlar Ankaralı için her zaman tercih sebebi olmuştur. 30-40 yıl önceki ile bugünkü konfor anlayışı aslında özünde aynı. 


Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor. Buna, gelirdeki artışla birlikte yaşamlara kolaylık sağlayan, güvenliği ön planda tutan, komşuluk ilişkisini sürdürebileceği lüks unsurlar da eklendi. Ankara'nın en gözde yerleşim yerlerinden Bey tepe'de inşa ettiğimiz Allora Beytepe projesinin bu kadar beğenilmesinin nedeni de alışkanlıklara özenle eklediğimiz lüks unsurlar oldu" dedi. 


AİLELER PROJE YAŞAMA ALIŞTI 

Özellikle çocuklu Ankaralı'nm site içinde, güvenlikli konut projelerini oldukça beğendiğini kaydeden Uransan AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, son dönemde proje sitelerin de daha fazla yaşam alanı içermeye başladığını anlattı. Çelik, "Konutun konforlu olması elbette herkes için önemli. 


Ancak konfor anlayışı gelir düzeyindeki artışa paralel son yıllarda farklılık gösteriyor. Çocukların rahatça oynayabileceği, açık havada spor yapabilecekleri, güvenlikli projeler, ailelerin konut tercihinde ilk sırada yer alıyor. Uransan AŞ'nin hayata geçirdiği projelerle, kendi isminde bir semt oluşturduğu Urankent, ailelerin tüm istediklerini karşıladığı için bu bölgeyi Ankara'nın en gözde lokasyonlarmdan bir yaptı" şeklinde konuştu. 


HUZUR OLMAZSA OLMAZ 

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya da, Başkentliler'in gelirdeki artışa paralel Çankaya'da yıllarca sıkışıp kaldıkları konutlardan daha modern ve sosyal donatıları olan yapılara yöneldiklerini kaydetti. 


Osman Cem Çankaya, yıllarını Ankara'da geçiren bu çok büyük popülasyonun trafik karmaşasından uzak, yeşille bütünleşen proje arayışına girdiklerini belirterek, şunları söyledi "Ankaralı, huzurlu bir yaşam alanı istiyor. 


Doğadan kopmadığı, evine geldiğinde rahatlayabileceği, aynı zamanda güvenli ve komşuluk ilişkilerinin de bütünleştiği konutlarda yaşamayı tercih ediyor. Gelir düzeyi yüksek şehir insanının bu yapısını çok iyi bildiğimiz için bir süreden beri şehrin merkezinde İmrahor vadisi manzaralı bölgeyi modern yaşama uyarlıyoruz. Son projemiz Nefis Çankaya Evleri'ne gösterilen ilgi tezimizi doğruluyor. Hedefimizdeki şehir alışkanlıklarından vazgeçemeyen, ancak doğadan da kopamayan Ankaralılar, gelir düzeyindeki artışla birlikte projelerimize daha fazla ilgi göstermeye başladılar." 


KALİTE AYRINTIDA GİZLİ 

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş ise gelirde Türkiye liderliğini ele geçiren Ankaralı konut alıcısı için kalite ve konforun yanında, sağlamlık, estetik ve detaylı kurgulanmış konutların öne çıktığının altını çizdi. Geçmişten gelen alışkanlıkla Başkentliler'in en fazla detaylara özen gösterdiğine dikkati çeken Altuntaş, "Kullanılan her bir malzemenin, çivisinden, duvar kağıdına; tesisat sisteminden, kapı koluna kadar tüm detayların üst kalitede olması gerekli. Ankaralı için kalite olmazsa olmazlardan. Başkentli konut alırken tüm detayları inceler, yaşam kalitesini artıracak mekanları tercih eder. Biz de Beytepe'de hayata geçirdiğimiz Parktepe Evleri'ni bu çerçevede kurguluyoruz. Hatta bazı dostlarımızla, sektörden arkadaşlarımız biraz abarttığımızı söyleseler de Ankaralı tüketici bunu hak ediyor" dedi. 


STANDARTLAR DA YÜKSELDİ 

Günümüzde konutların teknolojiyle bütünleştirilerek kurgulandığını, bu durumun da konfor anlayışını "bir tık" ileri taşıdığını vurgulayan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Ankaralı konut alıcısının akıllı evleri oldukça benimsediğini bildirdi. Yıldızhan, "Konut sahiplerinin konforunu yükselten otomatik çalışan perdeler, panjurlar, iklimlendirme sistemleri gibi akıllı sistemler artık standart oldu. Beytepe'de kısa süre sonra lansmana çıkılacak ikinci projemiz Elit Manzara'da yeni nesil konut teknolojilerini yakından takip ederek, çıtayı hayli yükseltmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Anadolu


Geri Dön