23 / 04 / 2024

Ankaralılar geniş daireleri tercih ediyor!

Ankaralılar geniş daireleri tercih ediyor!

Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği ve Extra Türkiye Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aslan Ankara'da 1+0 daire üretimine yönelik değişikliği değerlendirdi...



Extra Türkiye Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aslan, "Ankara'da konut alıcılarının 2+1 ve özellikle 4+1 daireler üzerinde yoğunlaştığını görüyoruz"  diye açıklama yaptı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren ’Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uyumlu hale getirdiği  Yeni İmar Yönetmeliği ile Ankara'da 1+0 daire üretiminin yasaklanması konusunda açıklamaları değerlendiren Aslan;  "Ankara'da son zamanlarda çok sayıda 1+0 konut  üretilmesine rağmen, küçük konut tercih edenlerin 2+1 daire tiplerine  yöneldiğini görüyoruz. Özellikle 4+1 konutlar çok talep görmekte Ankaralılar'ın tercihi geniş konutlar. 1+0 konut üretimine getirilen yasak dinamikleri etkilemeyecektir " diye açıklama yaptı. 

Konut alırken Ankaralılar için diğer önemli kriterlerin sosyal donatı, güvenlik ve peyzaj olduğunu söyleyen Aslan," Eskiden konut alıcıları nohut oda bakla sofa yeterki başımı sokacağım bir evim olsun düşüncesi ile ev alırdı. Şimdi komşuluk ilişkilerini yaşayabilecekleri, sosyalleşebilecekleri geniş daireleri tercih ediyorlar"  dedi.
  


Geri Dön