26 / 04 / 2024

Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, annelere yönelik çeşitli alanlarda büyük destek sağlıyor. Ev hanımlarından çalışan annelere kadar geniş bir yelpazede destekler sunulacak. İşte annelere sağlanacak 6 farklı destek kalemi ve detayları...



Ev hanımlarına emeklilik desteği

Devlet, ev hanımlarının aile bütçesine katkı sağlaması için emeklilik teşviki sunuyor. Ev hanımlarının isteğe bağlı olarak yapacakları prim ödemelerinin üçte birini devlet karşılıyor. Bu sayede ev hanımları da emekli olarak aylıklarını alabiliyorlar.

 Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Anne ve çocuk destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmayan ve ihtiyaç sahibi annelere çocuk destekleri sağlıyor. Doğum iznindeki annelere prim ödemeleri devlet tarafından karşılanıyor. Ayrıca emzirme ödeneği olarak annelere 520 TL destek veriliyor. 3 çocuk sahibi olan kadınlar, bu destekler sayesinde 6 sene önce emekli olma hakkını elde edebiliyorlar. İlk kez doğum yapan kadınlara 400 TL, ikinci kez doğum yapanlara 500 TL ve üçüncü kez doğum yapanlara ise 600 TL doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Evde çalışma süresi 30 günden fazla olan annelere ek destekler de sağlanıyor.

Çalışan anneler için kısmi çalışma imkanı

İşini sürdürmek ve çocuklarını büyütmek isteyen annelere devlet tarafından kısmi çalışma imkanı sağlanıyor. Annelerin iş kurmaları ve işlerini geliştirmeleri için destek veriliyor. Finansman desteğiyle birlikte e-ticaret platformlarında yer almaları teşvik ediliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön