16 / 04 / 2024

Ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Torba Yasa esasları gereğince konut kredisi devlet desteği 18 Mart 2015 akşamı kabul edildi. Yasa gereğince, devlet konut alacaklara yardım yapacak. Peki, ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?



Ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

7  Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi desteği yapacak.


Yasa gereğince, devletin  vereceği yüzde 15'lik destek, ilk evde geçerli oluyor. İkinci ve üçüncü ev için değil. Ve bu daha çok yeni evliler için olacağı için evlilikleri aynen çeyiz hesabında olduğu gibi evlilikleri de teşvik etmiş olunuyor. 


Konut sahibi olmayan Türk vatandaşlarına, yurt içinde satın alacakları ilk ve tek konut için 5411 sayılı Kanuna tabi mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları ve konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde üçüncü fıkraya göre belirlenecek usul ve esaslara göre Devlet katkısı ödeniyor. 


Ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Bir bankayla anlaşarak, ben konut için hesap açmak istiyorum deyip o hesaba para yatırmaya başladığında, hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup daha sonra kullanıldığında yüzde 15 devlet verecek. 100 bin biriktirmişse 15 bin lira da devlet verecek. 50 bin biriktirmişse 7 bin 500 lira devlet verecek. Böylece peşinatı temin etmek kolaylaşmış olacak.


İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön