26 / 04 / 2024

İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her banka hesabına, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ilk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?



İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Devlet destekli konut kredisi almak için gerekli koşulları yerine getiren vatandaşlar, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı alabiliyor. 


Konut kredisinde devlet desteği, ilk ev için geçerli oluyor.  2. ve 3. evini almak isteyenler devlet destekli ev kredisi sisteminden faydalanamıyor. 


Devlet yardımlı ev kredisi alabilmek içinse, Türk vatandaşı olmak, konut sahibi olmamak, ilk evini Türkiye'den almak, Türk lirası cinsinden konut hesabı açmak ve asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmak gerekiyor.


Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlere Torba Yasa'da alınan karara göre, ev alana devletin yardım etmesi öngörülüyor. Peki, ilk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?


Devlet desteği kapsamında;  konut almak için para biriktiriyorum’ diyen bir vatandaş, konut almak için banka hesabında para biriktirmeye başlarsa; hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak." 


Devlet yüzde 15 konut yardımını nasıl verecek?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön