25 / 04 / 2024

Ant Yapı Rusya'da rekor kırdı!

Ant Yapı Rusya'da rekor kırdı!

Dünyanın en fazla iş yapan 250 uluslararası müteahhitlik şirketi arasında her yıl Türkiye'yi temsil eden Ant Yapı, iş hacminin yüzde 75'ini gerçekleştirdiği Rusya'da rekor üstüne rekor kırıyor.



Rusya'da gerçekleştirdiği önemli projeler arasında yer alan 15 yüksek kuleden oluşan uluslararası iş merkezi Moscow City'de 8 kuleye imzasını atan Ant Yapı, Avrupa'nın en yüksek binası rekorunu ikinci kez kırdı. Moscow Ciyt'deki 305 metrelik Capital City ile Avrupa'nın En Yüksek Binası rekorunu elinde bulunduran Ant Yapı, yapımını tamamladığı ve Haziran'da faaliyete geçecek 352 metrelik OKO Tower ile kendisine ait rekoru yenilemiş oldu. 49 ve 85 katlı iki kuleden oluşan OKO Towers, 387 milyon dolar proje bedeliyle hayata geçirildi. 

'Yeni Moskava'ya imza atıyor Rusya hükümetinin Moskova dışmda yeni merkezler oluşturma çalışmaları kapsamında Moskova'nm 1.5 katı büyüklüğü bir alanda yeni bir şehir kurma çalışması bulunduğuna değinen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, 'Yeni Moskova' projesinde Ant Yapı olarak ilk planda 15 bin konut yapımına başladıklarını açıkladı. Konutların 'sosyal konut' vasfmı taşıyacağını kaydeden Mehmet Okay, "Yeni Moskova, merkezle entegre bir alan. İnşaatlar başladı, bazı alanlarda yaşam da başladı. A101 adı altında sosyal konut üretiyoruz" dedi. 


Rusya'da 3 milyarlık iş hacmi 

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Tokman ise, Rusya'nm en önemli yatırımcılarıyla çalıştıklarını belirterek, "4 milyar doların üzerinde iş hacmimiz var. Bunun, 600 milyon doların üzerindeki kısmı Türkiye'de, 3 milyar doların üzerindeki yani yüzde 75'ine denk gelen kısmı ise Rusya'da" diye konuştu. Yatırımlara devam Ant Yapı, yurtdışında SOÇİ Olimpiyat Köyü ve Spor Kompleksleri, Federation Tower, Capital City projelerini bitirdi. 


Moskova'da MAYAK Projesi, IQ-Quarter Merkez Terminal, Wine House Yaşam Kompleksi projeleri sürüyor. Ukrayna ve Türkmenistan'da da projelere devam eden Ant Yapı, Türkiye'de Antplato, Antasya, Antteras projelerini yaparken, Manzara Adalar projesinin de inşaatını yürütüyor. 


Posta


Geri Dön