19 / 04 / 2024

Antakya'daki metruk araziler yeşil alana dönüştürülüyor!

Antakya'daki metruk araziler yeşil alana dönüştürülüyor!

Antakya Belediyesi kent genelinde metruk alanların hepsini yeşil alanlara çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda TOKİ konutları civarındaki 10 bin m2 lik metruk arazi yeşil alana dönüştürülecek.



Antakya Belediyesi kent merkezinde yeşil alanların sayısını arttırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kış mevsimi olmasına rağmen güneşli geçen günleri değerlendiren Belediye ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, kent merkezinde bulunan metruk alanlardan yeşil alana dönüşebilecek alanları, yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Bu bağlamda Akasya Mahallesi, Toplu Konuk İdaresi Müdürlüğü (TOKİ) evleri civarında bulunan 10 dönümlük metruk alanın yeşil alana çevrilme çalışmaları da hız kesmeden sürdürülüyor. 


YEPYENİ BİR YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK 

Başkan İsmail Kimyeci hizmet denetimleri programı kapsamında Altınçay Mahallesi 1. Etap Toki konutları arkasında Antakya Belediyesi'ne ait olan alanda incelemelerde bulundu. Başkan Kimyeci denetimler esnasında yaptığı açıklamada söz konusu alanda revize çalışmaları başlatılacağını bu doğrultuda 2016 yılında şehre yepyeni bir yeşil alan ve park olarak kazandırılacağını ifade etti. 10 bin metrekare genişliğe sahip olan bölgede oyun grupları, fıtness aletleri, yürüyüş parkuru ve bolca yeşil alan olacağını ifade eden Başkan Kimyeci, yemyeşil bir Antakya için şehir genelinde buna benzer alanları da süreç içerisinde revize edeceklerini ifade etti. 



Yaser ÇAPAROĞLU/Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön